Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 2. Geleneksel Bisiklet ve Yamaç Paraşütü Şenliği yapıldı.
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde İlçe Belediyesi ve Genç Elazığlılar Derneğince organize edilen 2. Geleneksel Bisiklet Yarışı ve Yamaç Paraşütü Şenliği Türkiye genelinden 35 bisiklet yarışçısı ve 80 yamaç paraşütçüsünün katılımı ile başladı. Bisiklet yarışçıları 60 kilometrelik Hazar Gölü manzaralı parkurunda pedal çevirerek yarıştı. Bisiklet yarışında birinci Ziya Yurtcan, ikinci Hasan Gökcan, üçüncü ise Fatih Eren oldu. Program kapsamında yapılması planlanan yamaç paraşütü ise olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi. Bazı katılımcılar ise paramotorla uçuş yaptı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı şenlikte çeşitli yarışmalar ve feribot gezisi düzenlendi.Şenlik Elazığ Devlet Korosu tarafından verilen konserle son buldu.
Bu yıl yamaç paraşütü ve bisiklet yarışının ikincisini düzenlediklerini belirten Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, "Gerçekten bizler gençliğe yön vereceğiz. Gençlik bizim geleceğimiz. Burada gençler ister bilime, sanata yönlendiririz. Gerçekten sporcuyu çok iyi yetiştirmemiz lazım. Yani birincilikleri ilçemizden, ilimizden, ülkemizden çıkartmalıyız. Onlarda bizi Avrupa’da temsil etmeleri lazım. İstiklal marşımız her yerde söylenecek. Türk bayrağımız her yerde dalgalanacak. Sivricemiz doğal güzellikleri olan bir ilçemiz. Bunu şimdiye kadar kullanamamıştık. Ama yeni yeni başladık” diye konuştu.
Kaymakamı Cengiz Erdem ise, “Bugün gerçekten Sivrice için çok güzel bir gün. Ben Genç Elazığlılar Derneğine ve kıymetli belediye başkanımıza bu organizasyonu tertip ettiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sivrice doğuda turizm için gerçekten biçilmez kaftan. Kayak merkezi, gölü, dağı, batık şehriyle gerçekten hem ilçe turizmini, hem doğa turizmini hem spor turizmini bünyesinde barındıran güzide ilçelerin başında geliyor" dedi.
Bisiklet yarışında dereceye girenlere ödülleri, Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.