İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) 48’inci toplantısını gerçekleştirdi. Yunanistan’da yeni Başbakan Tsipras’ın Pire ve Selanik limanları özelleştirmelerini durdurma kararı, İzmir Ekonomik Kurulu’nun da gündem maddelerinden biri oldu.
İzmir’in ekonomik kalkınmasıyla ile ilgili konuların konuşulup tartışıldığı ve çözüm arandığı demokratik bir platform olarak kurulan İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) 48’inci toplantısını yaptı. 2009 Temmuz ayından bu yana meslek odaları ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile girişimciler, sanayiciler ve yatırımcıların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıların 2015 dönemine, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın geçmiş dönem meclis başkanlarından Mehmet Tiryaki başkanlık etti. Yunanistan’da yaşanan iktidar değişikliği sonrasında Başbakanlık koltuğuna oturan Alexis Tsipras hükumetinin aldığı sürpriz kararla "Pire ve Selanik limanlarının özelleştirilmesinden vazgeçmesi" de kurulun gündem maddelerinden birisi oldu. Komşu ülkedeki bu gelişmenin İzmir Limanı’na olası etkilerini değerlendiren kurul üyeleri, İzmir körfezi ile ilgili ÇED onayının bir an önce verilerek İzmir Körfezi’nin tarama işleminin süratle gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardı.
KOCAOĞLU, ULAŞTIRMA BAKANI ELVAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN’a entegre olacak ve sadece fuar alanına ulaşım sağlayacak iki kilometrelik monoray sistemi için verilen izin ve Gaziemir Fuar alanı kavşağındaki sorunun çözülmesi konusundaki katkılarından dolayı Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan’a teşekkür etti.
Kocaoğlu, Körfez hedefi ile başlanan Büyük Körfez Projesinin ÇED raporu için son aşamaya geldiklerini ifade ederek şu şekilde konuştu: "Önümüzdeki günlerde iyi haber bekliyoruz. Ayrıca Kalkınma Kurulu Spor Komitesi Başkanı Mahmut Özgener ile kente yapılacak statlar ile ilgili kurul üyelerinin düşüncelerini paylaştık. Özgener, önümüzdeki günlerde stat konusunun çözülmesi için Gençlik ve Spor Bakanı ile temaslar kuracaklarının bilgisini verdi bize."