AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı Mart ayı Olağan Danışma Meclisi toplantısı, mahalle teşkilatlarının katılımı ile Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
İlçesinde bulunan 5 mahallede teşkilatlanmasını örnek bir şekilde tamamlayan Palandöken İlçe Başkanlığı, danışma meclisinde adeta gövde gösterisi yaptı.
Teşkilat mensupları yanı sıra konuklar ile birlikte bine yakın coşkulu bir kalabalığın bulunduğu ve geniş güvenlik önleminin alındığı Danışma Meclisi Toplantısına, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcıları Sedat Özaras ve Teoman Kümbet, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin, AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı M.Selim Özdemir ve partililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından ilçe başkanlığının sunumu izlendi. Açılış konuşması için söz alan AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, birlik ve kardeşlik temalı bir konuşma gerçekleştirdi.
Konuşmasına 700’ü aşkın teşkilat ekibine sahip olmakla birlikte, verilen tüm görevleri layığı ile yerine getirebilme çabası içerisinde bulunan tüm teşkilat mensuplarıyla guru duyduğunu dile getirerek başlayan Ak Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu, “Bu dava uğruna verdiğiniz mücadele ve fedakârlıklarınız için her birinize teker teker teşekkür ediyor ve sizlerle guru duyduğumuzu bilmenizi istiyorum” dedi.
Ülkemizin içerisinden geçtiği gündemi değerlendiren Ömeroğlu, “Mart ayı Erzurum’da il ve ilçeleri ile birlikte kurtuluş coşkusu yaşadığımız bir aydır. Aynı zamanda Çanakkale zaferimizin de yıldönümünü içerisinde barındıran aydır. Bugün yaşamış olduğumuz toprakları bizlere bırakmak için gözlerini kırpmadan hayatını feda eden Çanakkale şehitlerimizi ve her aşamada bu mücadeleye omuz veren gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”dedi.
Ömeroğlu konuşmalarına şöyle devam etti; “Geçtiğimiz günlerde Ankara’da, bu gün ise İstanbul’da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, evvela yakınları olmak üzere tüm ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı kardeşlerimize ise acil şifalar diliyorum.
Bugünlerde ülke olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçmekteyiz. 2023 hedeflerine doğru ilerlerken ulusal ve uluslararası düşmanların bu ilerleyişimizi engelleme yolundaki saldırıları en üst seviyeye ulaşmıştır. Bu da bizi daha dikkatli ve daha güçlü hareket etmeye sevk etmelidir.
Bu Dava’nın Temelinde Kardeşlik ve Birliktelik Vardır
Tüm bu mücadeleler içerisinde, 13 yıllık Ak Parti hükümetleri süresince ülkemize 100 yıl boyunca sunulamamış hizmetleri sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a Rabbim hayırlı ve uzun ömürler nasip eylesin.
Ve yine Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na bu sıkıntılı süreç içerisinde Rabbim güç ve kuvvet versin.
Bu dava kardeşlik ruhu ve şuuruyla, birlik ve beraberlik içerisinde kurulmuştur. Kurulduğu günden itibaren bu davayı yükselten ve ülke genelinde %50 lik desteğe ulaştıran da bu kardeşlik hukukudur.
FİTNE ÇIKARANLAR EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR!
Üzülerek görüyoruz ki, uluslararası ve ulusal çapta ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların bir benzeri de şehrimizde teşkilatlarımız üzerinde oynanmak istenmektedir.
Bizler Ak Parti Palandöken İlçe Başkanlığı olarak, her zaman İl Başkanlığımız yanında bu çalışmaları yapmaktan büyük gurur ve onur duymaktayız.
Bu dava içerisinde taşıdığı yük ağır gelerek görevi bırakmak isteyenler olacaktır. Bu dava içerisinde bireysel iş yoğunluğundan dolayı görevini bırakmak isteyen arkadaşlarımız olacaktır. Bu yolda nefesi yetmediği için görevden çekilen kişiler arasında görev değişimi olacaktır.
Ancak bu dava, büyük bir davadır ve bu davaya inanan, bu yolda emek sarf eden ve fedakârlık yapan kişilerin omzunda yükselecektir.
Hiç kimse fitne çıkararak bizim kardeşlik hukukumuzu sorgulamaya çalışmasın.
Bizler Ak Parti Teşkilatları olarak İl Başkanlığımızdan en mahalle temsilcimize varıncaya kadar kardeşlik hukuku ve birlik ve beraberlik içerisinde yol alma çabası içerisindeyiz. Bu çabalarımızı göremeyen kıt akılların oyunları beyhude sonuçsuz kalacaktır.”
Başkan Ömeroğlu’nun konuşmaları ardından teşkilat yapısı ile ilgili söz alan Ak Parti Palandöken İlçe Teşkilat Başkanı Ahmet Sağlam, teşkilat yapılanmasını kısa bir sürede hızlı ve başarılı bir şekilde en kılcal damarlara ulaşacak şekilde tamamladıklarını dile getirdi.
Müftü Solakzade, Yunus Emre, Hüseyin Avni Ulaş, Adnan Menderes ve Abdurrahman Gazi Mahallelerinde teşkilatlanmalar, ana kademe, kadın ve gençlik kolları olarak tamamladığını bildiren Sağlam, “Teşkilat olarak, davamızın filizlendiği ilk merkez olan ‘İstanbul Teşkilatlanma Şemasını’ örnek alıyor ve bu anlamda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Mahalle başkanları yaptığı sunumlar ile tanıtımların ardından başarılı çalışmalarından dolayı plaket ile ödüllendirildiler.
Sunumlar sonrası konuşan Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, karşılaştığı coşkulu teşkilattan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tüm teşkilat mensupları ile gurur duyduğunu söyledi.
Ülkemizin içerisinden geçmekte olduğu kritik sürece de değinen Aydemir, “Avrupa bir yandan İnsan Hakları savunuculuğuna soyunurken, öte taraftan mülteciler hakkında tutunduğu tavır ile adeta iki yüzlülük yapıyor. Bir taraftan PKK’yı terör örgütü kabul ederken, diğer yandan Brüksel’de çadır açtırarak paçavralarının asılmasına müsaade ediyor. Ülke olarak bir taraftan içimizdeki hainler ile mücadele eder iken, diğer yandan uluslar arası arenada oynanan oyunları alt etme çabası içerisindeyiz.
Bu süreçte Ak Dava ruhuna sahip olan bizlere düşen, devletimizin tam anlamı ile yanında durmak ve bu süreçte her türlü desteği sunmaktır.”dedi.