Olay, saat 11.00 sıralarında Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde Şişli Belediyesi'ne ait sosyal yardımlaşma binasında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yüzleri maskeli ve silahlı 3 soyguncu cadde üzerindeki sosyal yardımlaşma binasına girdi. İçeriye giren soyguncular, ilk olarak fatura ödeme merkezine yönelerek içerideki görevliye tabanca doğrulttu. Görevliden kasadaki paraları isteyen soyguncular, 2 bin 600 lirayı çaldı. Soyguncular, fatura ödeme merkezindeki paraları çaldıktan sonra aynı binada bulunan PTT’ye yöneldi. Ellerindeki tabancalarla içeriye giren soyguncular, buradaki görevlilere de aynı şekilde silah doğrultarak 13 bin lirayı çaldı.

Çaldıkları paraları poşete koyan soyguncular, hızla binadan çıktıktan sonra havaya 2 el ateş ederek kaçtı. Soygunun yaşandığı yerlerdeki görevlilerin panik buton alarmına basması üzerine olay yerine çok sayıda “akrep” diye tabir edilen zırhlı araçlar sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, binanın girişine güvenlik şeridi çekti. Çevrede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, zırhlı araçlarla çevrede devriye gezdi. Güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye alan polis, soyguncuların eşkali üzerinde çalışma yaptı. Çalışmalar nedeniyle vatandaşlar binaya bir süreliğine alınmadı.

Soygun yaşandığı sırada içeride olan Veysi Demirtaş, “Sabah kalkarak mektup göndermek için buraya geldim. Postanenin içerisine girdim, 10 dakika sonra sesler yükselmeye başladı. Ben de tam bakmadım delinin teki bağırıyor sandım. Sesler baya yükseldikten sonra silahlı 1-2 kişi içeriye girdi, yüzleri kapalıydı. En başta biri geldi, sonra diğer kapıda da biri daha vardı. Onlar içeriye girince içeridekiler paraları masaya koydular. Paraları aldıktan sonra içerideki dışarıya gelerek ‘poşet alalım’ dedi. Sonra 3 kişi yaya olarak kaçtı. İçeride toplamda 7 kişiydik, silah doğrulttular. İçeride sadece ‘Parayı çıkartın’ diye bağırıyorlardı” dedi.

Polis ekipleri kaçan soyguncuları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.