İyilik-Der Adıyaman Temsilciliği tarafından Adıyaman Kalesi girişinde Afrika için yardım standı açıldı.
Adıyaman Kalesi girişine açılan yardım standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılan stantta Afrika ile ilgili resim sergisinin yanı sıra Afrika için geliştirilen süt keçisi projesi tanıtılıyor. Ayrıca gelirleri Afrika’ya gönderilmek üzere kitap satış standıyla İyilik- Der Ramazan ayı boyunca kale girişindeki faaliyetlerine devam edecek.
Konuyla ilgili olarak İyilik- Der Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Yıldırım yaptığı açıklamada, “Afrika varlık içinde yokluk çeken, adı gibi bahtı kara ülke. Siyasi ve ekonomik nedenlerle sürekli muhtaç durumda, gözleri yaşlı, kalbi buruk olan Afrikalı kardeşlerimiz için yapabileceğimiz çok şey var. Desteklerinizle bu kardeşlerimizin yüzlerini güldürebiliriz, onların geleceğine umut olabiliriz. İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Afrika’da fakirliği azaltmaya yönelik daha kalıcı çözümler geliştirebilmek için süt keçisi yardım kampanyasını başlattık. Yapacağınız süt keçisi bağışı ile bir ailenin geçimini sağlayabilir, düşük seviyeden orta seviyeye çıkmasına katkı sağlayabilirsiniz. Afrika’da 3 süt keçisi bir ailenin geçimini orta seviyede sağlayabilmesi için yeterli olmaktadır.
Bizlerde Adıyamanlı halkın duyarlılığını göz önünde bulundurarak böyle bir yardım çalışması için Adıyaman’da kolları sıvadık sırtımızı Rabbimize dayadık tüm duyarlı Adıyamanlı halkımızı yardım standına bekliyoruz” dedi.