DİYARBAKIR, () - DİYARBAKIR'ın merkez Sur İlçesi'nin 3 mahallesindeki sokağa çıkma yasağı bugün saat 15.30'den itibaren kaldırıldı.
Diyarbakır Valiliği, merkez Sur İlçesi'nin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesi ile Yenişehir İlçesi'nin Feritköşk ve Dicle mahallerinde 10 Ekim Cumartesi günü saat 05.00'ten itibaren sokağa çıkma yasağı ilan eetti. Önceki gün Yenişehir İlçesi'ndeki mahallelerin ardından dün Sur İlçesi'nin 3 mahallesinde yasak kaldırıldı, 3 mahallede de yasak devam etti. Diyarbakır Valiliği tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı süren 3 mahallede yasağın kaldırıldığı belirtilirken şöyle denildi:
"İlimiz Sur İlçesi'nde meydana gelen olaylar nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5 bin 442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/C maddesi gereğince, ilimiz merkez Sur İlçesi'nde Sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesinde) ve Yenişehir İlçesi'nde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 Cumartesi günü saat 05.00'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Yenişehir ilçemizde (Feritköşk ve Dicle mahallerinde) 10 Ekim 2015 günü saat17.00 itibariyle, Sur ilçesi Sur içinde kalan Dabanoğlu, Cemal Yılmaz ve Cevat Paşa mahallelerinde 12.10.2015 Pazartesi günü saat 20.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmıştı. Çalışmaların tamamlandığı Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş mahallelerinde ve Gazi Caddesinde de 13 Ekim 2015 Salı günü saat 15.30 itibariyle sokağa çıkma yasağı kaldırılmış olup, Sur ve Yenişehir ilçelerinde bazı mahalleleri kapsayan sokağa çıkma yasağı tamamıyla son bulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."