Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı 18 bin nüfuslu Adnan Menderes Mahallesi sakinleri, mahallelerine sağlık merkezi kurulmasını istiyor.
Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Sedat Uygun, mahallelerine sağlık merkezi kurulması için imza kampanyası başlattı. ’Aile Sağlık Merkezimi İstiyorum’ isimli imza kampanyasına her geçen gün ilginin arttığını söyleyen Muhtar Uygun, "Mahallemiz 18 bin nüfusa sahip, Efeler ilçesinin büyük mahallelerinden bir tanesi. Vatandaşlarımız malesef, mahallemizde sağlık kuruluşu olmaması nedeniyle Ata Mahallesi’ndeki 1. Sanayi Sitesi’nin bitim noktasında bulunan 4 Nolu Sağlık Ocağı’ndaki aile hekimlerine gitmek zorunda kalıyorlar. Sağlık Ocağı’na vasıtasız gidilmesinin imkanı yok, mutlaka bir araçla gidilmesi gerek. Mahallemizdeki orta yaş ve üzeri kesimdeki vatandaşlarımız için mahallemizde sağlık kuruluşunun açılması çok güzel olacak" dedi.
"CİDDİYE ALINACAK BİR İMZA SAYISINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"
Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne sağlık kuruluşu taleplerini iletmek için topladığı imzaları ciddiye alınacak bir sayıya ulaştırmayı hedeflediğini kaydeden Uygun, "Mahallemize sağlık merkezi açılması konusunda mahalle halkımızda benimle hemfikir. Onlarda doktora gidebilmek için bir başka mahalleye gitmek istemiyorlar. İmza kampanyası için azalarımızı da devreye sokacağım. Ben de akşamları kahvehaneleri dolaşıp imza sayısını yetkililerin ciddiye alacakları bir sayıya ulaştırmak istiyorum" diye konuştu
"MAHALLEMİZDE TEDAVİ GÖRMEK İSTİYORUZ"
Mahalle sakinlerinden Nuran Kirsiz imza kampanyasına destek vererek, "Muhtarımız göreve geldiği günden bu yana bizim isteklerimiz doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. Bizler hastalandığımızda başka mahalledeki aile hekimliğine gitmek yerine mahallemizde tedavi görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.