Av. Dinçer Solmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Çorum milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
CHP Çorum İl Başkanı Gürsel Tekin ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Rıza Suludere ile birlikte düzenlediği basın toplantısında adaylığını açıklayan Av. Dinçer Solmaz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bayrağını sadece bütün onuru ile değil,aynı zamanda o büyük sorumluluğuyla da taşımak istediğini söyledi.
Yollarının uzun, işlerinin çok, mücadelelerinin çetin olduğunu dile getiren Solmaz, “Çorum’umuz sürekli göç verir hale geldi. Kasabalarımız, köylerimiz can çekişiyor. Göz göre göre tükeniyorlar. Tarımımız öldü, hayvancılığımız öldü. Sanayimiz de gelişemedi. Üstelikte sahipsiz, kaderine terk edilmiş durumda. Tarımı olmayan bir kentin hayvancılığı da olmaz. Tarımı, hayvancılığı olmayanında yani kırsalı üretemeyen bir kentin şehirde esnafı da olmaz, esnafı satış yapmayan bir ülkede hangi sanayi gelişir? Alıcısı olmayan bir malı kimse üretmez. Bu koşullarda da aynen ülkemizde olduğu gibi işsizlikte çığ gibi büyür. İşsizlik tek başına büyümüyor. Meydana getirdiği bütün toplumsal sıkıntıları ile birlikte büyüyor. Ama bugün maalesef sadece işsizlik ve onun yol açtığı toplumsal sorunlar büyümüyor. Bu ülkede bunların yanı sıra başka bir sorun, çok daha tehlikeli bir bela, bir kara tehditte hızla büyüyor bu coğrafyada. Demokratik, laik, çağdaş Cumhuriyetimize ve 250 yıllık aydınlanma mücadelesi ile elde ettiğimiz demokratik kazanımlarımıza, çağdaş yaşamımıza yönelik bir kara tehdit büyüyor. Gün geçtikçe ülkemiz açık bir biçimde hızla bir diktatörlüğe sürüklenmektedir. Görmemek, kaygılanmamak, hemen şimdi karşı koymak üzere davranmama büyük bir sorumsuzluktur. Mustafa Kemal’den hiç feyz almamış olmak demektir. Ne tarım, ne hayvancılık, ne sanayi, ne de ticaret.önümüzdeki en yakıcı mesele, kurulmak istenilen gerici faşist diktatörlüğe karşı koymak ve çağdaş demokratik hukukumuza sahip çıkmaktır. Hem de hiç vakit geçirmeden hemen şimdi. Yaşadığımız koşular bizi mücadeleye çağırmaktadır. Hem de saflarımızı sıklaştırarak. Unutmayalım ki anayasal güvencesi, özgürlüğü olmayan bir toplumun partisi de olmaz, sendikası da olmaz, derneği, meslek odası da olmaz. Emeğinin karşılığını, ekmeğini isteme hakkı da olmaz. O halde Çorum’umuzu ve her karışı şehit kanı ile sulanmış vatanımızı,yeniden ulusumuzun özgürce, kaygısızca, huzur içerisinde kardeşçe yaşadığı bir ülkeye dönüştürebilmek için yeniden hep birlikte üretip adil, ahlaklı bir şekilde paylaşabilmek için, ata yadigarı vatanımızda, insanca yaşayabilmemiz için çok şükür diyebilmek için, ülkemize ve ulusumuza yönelik her türlü tehdidi ve tehlikeyi bertaraf edebilmek için, ben bu mücadeleye adayım. Bilerek ve isteyerek, inanarak ve güvenerek bu sorumluluğu almak için adayım” diye konuştu.
Bilgisiyle, birikimiyle, gençliğiyle bu mücadelenin bayrağını taşımaya, Ulubatlı Hasan olmaya aday olduğunu anlatan Solmaz, “Ankara’da el kaldırıp indirmek için değil. Kendi paçamı kurtarmak amacıyla değil. Rehavete kapılmak için değil, sadece ve sadece ülkeme ve sizlere yani ulusuma hizmet etmek için adayım. Özel olarak Çorum’umuza ve genel olarak ta ülkemize bir kürek harç koyan herkesin yanında olacağıma ancak kul hakkı yiyenlerin, bölücülerin, ayrım yapanların karşısında da hiç bir korku duymaksızın dimdik duracağıma hepinizin huzurunda ve tarih önünde söz veriyorum. Kaygılarınız kaygım, kavganız kavgam olacak. Bana bu görevi verirseniz sırf yüzünüz gülsün diye bilincim 24 saat açık olacak. Oylarınızı istiyorum desteklerinizi istiyorum ama daha da önemlisi yüreklerinizi yüreğimin yanında istiyorum” diye konuştu.
Önseçimle ilgili de açıklamada bulunan Solmaz, “Önseçim sonuçları her nasıl olursa olsun ben sizlere ve ulusuma verdiğim her sözümün arkasında duracağım. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Daha önce olduğu gibi bundan sonra da örgütümün, yani halkımın emrindeyim. Önseçimimizin ve 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin ulusumuza, ülkemize hayırlı olmasını, yurdumuza barış ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey barıştır, kardeşliktir yani CHP iktidarıdır” ifadelerini kullandı.