Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer, 800 Suriyeli yetim çocuğa iftar yemeği verilmeye başlandı.
Şimdiye kadar binlerce insanı ağarlayan Viranşehir Çadırkent, şu an 17 bin 890 kişiyi misafir ediyor. Bu sayının 800’ü babasını savaşta kaybetmiş yetimlerden oluşuyor. Kaymakam Dr Huzeyfe Citer, Ramazan ayında Suriyeli yetimleri unutmayarak bir toplu iftar yemeği verdi. Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisleri’nde verilen iftar yemeğine İlçe Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, SYDV Müdürü Mehmet Özbilek ile Kamp Müdürü Zeki Kaya, çadırkent yönetici yardımcıları ve yetimlerin anne ve yakınları katıldı. İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan’ın yaptığı duanın ardından iftar yapıldı.
Yaklaşık 300 kişinin katıldığı iftar programının ardından bir açıklama yapan Kamp Müdürü Zeki Kaya şunları kaydetti:
"Çadırkentimizde 800 yetim kalıyor. Bir kısmı anneleri ile bir kısmı da hem anne hem de babalarını kaybettikleri için yakınlarının yanında kalıyor. Bu gün 200 yetimle birlikte iftar yaptık. Geri kalan diğer yetimlerle de iftar yapacağız. Ramazan dolaysıya yetimleri sevindirmek, yetimlere ve ailelerine bizler için önemli olduklarını hissettirmek amacı ile 800 yetime yönelik iftar programını tamamlayacağız. Çocukları bayram öncesi sevindirmek için birer bisiklet hediye edeceğiz" dedi.
İftarın ardından yetimlere birer bisiklet hediye edildi. Yetimlere bisikletlerini İlçe Yazı İşleri Müdürü Haşim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, İlçe Müftüsü Abdulrakip Arslan, SYDV Müdürü Mehmet Özbilek verdi. Yetim çocukların sevincine ortak olduklarını ifade eden heyet bundan çok mutlu olduklarını ifade etti.