Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE'de düzenlenen 2015 Çanakkale Korolar Festivali'nde 30 koro ve 1200 koristin katılımıyla Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına özel '100'üncü Yıla Barış' temasıyla müzik ziyafeti sunuluyor.
Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nın işbirliği ve Miller'in ana sponsorluğunda hazırlanan '2015 Çanakkale Korolar Festivali' dün saat 22.00'de Kordon Seyir Terası'nda sokak konseri ile başladı. Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Korolar Festivali'ne Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından 30 koro ve 1200 korist katıldı. 1200 korist 5 gün boyunca şarkılarını Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılına özel olarak '100'üncü Yıla Barış' temasıyla seslendirecek. Etkinliğe Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan ile katıldı. Kordonda sokak konseri ile başlayan 2015 Çanakkale Korolar Festivali'nin açılış etkinliği büyük ilgi gördü.
Açılışta konuşan Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale'nin bugüne kadar hep savaşlarla anıldığını söyledi. Savaşların Troia'dan başladığını belirten Başkan Ülgür Gökhan, şöyle dedi:
"Biz artık savaşlarla bilinmek istemiyoruz. 100'üncü yıla geldiğimizde bu kentin barışla anılması gerektiğine karar verdik. 'Barışın kenti' sloganımız 100'üncü yılda daha da pekişmelidir. Dünyaya buranın bir barış kenti olduğunu ilan etmemiz ve göstermemiz gerekir. Bu akşam da teması barış olan ve bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Korolar Festivali'nde tüm hemşerilerimize ulaşıyoruz."
BOĞAZDA IŞIKLI GÖSTERİ
Konuşmaların ardından Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğrencisi Esra Öktem, Çanakkale Boğazı'ndan tekne ile getirdiği barış mektubunu okudu. Boğazdaki ışık gösterisi renkli görüntüler oluşturdu.
2015 Çanakkale Korolar Festivali Genel Direktörü Koro Şefi Mete Gökçe, 30 koro ve bin 200 korist hep bir ağızdan Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. 12 Temmuz'a kadar Çanakkale merkez ve Gelibolu İlçesi'nde devam edecek olan 2015 Korolar Festivali'nde 8-9-10-11 Temmuz tarihinde 14.00 ve 16.00 saatleri arasında ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi salon konseri, 8-9-10 Temmuz tarihleri arasında saat 22.00'de İskele ve yeni Kordon'da sokak konserleri ile sona erecek.

FOTOĞRAFLI