ALİ DANAŞ - TİRAN /

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve kaleci Tolga Zengin, yarın akşam oynayacakları Skenderbeu maçı öncesi Arnavutluk'ta basın toplantısı düzenledi.

Teknik direktör Şenol Güneş rakibi küçümsemeden oynayacaklarını belirterek, hem ligde hem de kupada başarılı olmak istediklerini söyledi.

Kadro hakkında henüz bir karara varmadığını açıklayan tecrübeli hoca ilk11'i yarın oluşturacağını ifade etti.

Şenol Güneş'in açıklamaları şu şekilde:

"İYİ BAŞLAYIP GRUBU İYİ BİTİRMEK İSTİYORUZ"

"Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Bu sezon UEFA ilk maçımızı oynayacağız. İyi başlayıp grubun son maçına kadar iyi bitirmek istiyoruz. Her iki takım içinde 3 puana ihtiyaç var. Rakibimizde elinden geleni yapacaktır ve güzel bir maç olacak. Cezalı Olcay ve sakat Oğuzhan dışında eksiğimiz yok. Takım olarak en az onlar kadar çok çalışan bir takım olup en güzelini ortaya koyup 3 puana uzanmak istiyoruz. Kendi saha ve seyirci desteğiyle iyi oynayarak Skenderbeu takımına karşı hem bizim taraftarımızın, hem de onların taraftarının keyif almasını istiyoruz. Hak eden kazansın"

"YARIN KİM OYNAYACAK BİLMİYORUM"

"Şu anda yarın kim oynayacak bilmiyorum. Buna yarın karar vereceğiz. Her antrenman ve her gün bir başka oyuncuyu 11'de deniyorum. Tüm oyuncuların oynamaya hakkı var. Her maçta üst üste başka oyuncu olacak ve bazen de onun yerine başka oyuncumuz da oynayacak. Rakibimizin ciddi olduğunu biliyorum. En iyi oyuncular oynayacak. Biz sahaya maçı kazanmak için çıkacağız. Onun dışında başka bir şey düşünmüyoruz"

"LİG YARIŞI AVRUPA'DA OYNAMAK İÇİNDİR"

"Ligdeki oynanan tüm maçlar sonunda eğer bir başarı kazanılmışsa Avrupa'da oynamak içindir. Bütün futbolcularda Avrupa'da oynamak isteyecektir. Dolayısıyla biz geçen sene ligde kazandığımız başarı sebebiyle UEFA ligini hak ettik. Geçen sene Bilic'in çok katkıları var. Her ikisi de önemli bence ama benim için her maç kazanılması gereken bir maçtır. Yarın ki maçta öyle. Çıkıp sahaya futbolcular yüzde yüzünü verecek. En güzel futbolunu sahaya koyacak ve buradaki seyircilere de zevkle maç izleyecek. Skenderbeu'da başarılı işler yaptılar bu sene. Geçen sene liglerinde şampiyon oldular. Kazanmak için bizimle mücadele edeceklerini biliyorum. Bizde gereken mücadeleyi sahada göstereceğiz"

"ZİRVEYE ÇIKMAK ÖNEMLİDİR"

"Uzun dönemde insan her şeyi isteyebilir. Başkan da isteyebilir. Ben yarın ki maçı düşünüyorum. Zirveye çıkmak çok önemlidir ama oraya çıkmadan merdivenin basamaklarına sağlam basmak gerekiyor. Bunun için de yarın ki maçı kazanmak zorundayız"

TOLGA ZENGİN: "İLK HEDEFİMİZ YARINKİ MAÇTAN 3 PUAN ALMAK"

Kaleci Tolga Zengin ise yarınki maçın önemine vurgu yaparak "Yarın UEFA'da ilk maçımıza çıkacağız. Baktığımız zaman rakibimiz belki grubun en zayıf takımı olarak düşünülebilir ama çok zor bir maç bizi bekliyor. Çok sıcak bir havada oynayacağız ve rakibimizde güçlü bir ekip. Zor bir maç olacak ve elimizden geleni yapıp, Türkiye'ye 3 puanla dönmek istiyoruz. İlk hedef yarın ki maç. Hedefe gitmek içim maç maç düşünüyoruz. Yarın ki maçı yaşayıp adım adım hedeflere gideceğiz."