KARABÜK (AA) -  Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, "Yaz aylarında orman yangınları en çok saat 15.00 ile 19.00 saatleri arasında çıkıyor" dedi.

Beşel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 7 ayında sorumluluk bölgelerinde ciddi bir yangının meydana gelmediğini söyledi.

En çok orman yangınlarının temmuz, ağustos ve eylül ayında yaşandığını ifade eden Beşel, "Sorumluluk bölgemiz olan Zonguldak, Bartın ve Karabük'te yangın riski yüksek. Bizde ekiplerimizle yangına karşı hazır durumdayız. Bölgede 12 yangın gözetleme kulemiz mevcut. Aynı zamanda 20 arazözümüz ve 5 tankerimiz bulunmakta. 1 Temmuz tarihinden itibarende yangın helikopterimiz Karabük'te konuşlandırıldı. Helikopterimiz ihtiyaç halinde Kastamonu dahil Türkiye'nin değişik bölgelerinde yangına müdahale edebiliyor" diye konuştu.

Sıcak havalarda piknik yapan vatandaşların yangın konusunda dikkatli olması gerektiğini anlatan Beşel, şöyle konuştu:

"Yangınların çıkış sebeplerinin başında anız yangını geliyor. Anız yangınlarını ise çöplük, avcılık, sigara ve piknik gibi sebepler takip ediyor. Yaz aylarında orman yangınları en çok saat 15.00 ile 19.00 saatleri arasında çıkıyor. Biz özellikle vatandaşlarımızdan pikniklerde hiç bir şekilde ateş yakmamalarını istiyoruz. Ufak bir kıvılcım büyük bir yangına neden olabilir."