Gökhan KURT/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de 284 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları için, merkez Kocasinan İlçesi’ndeki Dünya Ticaret Merkezi önünde bulunan Ahmet-Ayşe İnci Camii Hac ve Umre Uğurlama Merkezi’nde tören düzenlendi. Bu yıl kutsal topraklara gidecek 5 gruptan oluşan 1223 hacı adayından 284’ü ilahiler okunup dualar edildikten sonra Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerle Erkilet Havalananı’na götürüldü. Törende konuşan Müftü Doç.Dr. Şahin Güven, Mescid-i Haram’ın tadilatı nedeniyle Suudi Arabistan tarafından hacı kotalarında kısıtlamaya gidildiğinden dolayı 2 yıldan beri Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Komisyonu’nun, hacı kaydı almadığını söyledi. Kayseri’den ilk 2 kafilede bulunan hacı adaylarını gönderdiklerini belirten Güven, şöyle dedi:
"Hac yolculuğuna çıkacak kardeşlerimin hüzün ile sevinci iç içe yaşıyor. Özellikle siz yakınlarınızdan ayrıldıktan sonra artık kalpleriniz Kabe’ye doğru yönelecek. Oranın muhabbet ile özlemi daha ağır basacak. Bütün hacı adaylarımızın ülkemize ve ailelerine sağ salim bir şekilde, bütün günahlarından arınmış şekilde dönmelerini arzu ediyoruz."
Hacı adayları, bir süre Medine’de kaldıktan sonra Mekke’ye geçecek. Hac ibadetini tamamlayan ilk kafile, 4 Ekim’de Cidde’den Kayseri’ye havayolu ile dönüş yapacak.

FOTOĞRAFLI