Muhammet BAYRAM / ANKARA, () - SİİRT'te terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'daki evinin önünde toplanan vatandaşlar terörü lanetleyerek cenaze töreni için Nallıhan'a yola çıktı.

Siirt'in Pervari ilçesinde, askeri zırhlı aracın geçişi esnasında PKK tarafından yol kenarına yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması ile şehit düşen 8 askeri personelden biri olan Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'da ki evi şehit haberi geldiğinden beri boş kalmadı. Çevre de bulunan binalar ve iş yerlerine Türk Bayrakları asıldı. Sabah saatlerinde bir araya gelen taksi şoförleri de korna çalarak tepkilerini gösterdi.

Dün geceden beri caddeyi boş bırakmayan vatandaşlar Türk Bayrakları açarak yolu trafiğe kapattı ve yürüyüş düzenledi. “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganları atan grup Şehit evinin önüne geldiğinde İstiklal marşı okudu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın şehit ailesini ziyaretinin ardından Akın'ın ailesi, cenazeyi almak üzere askeri yetkililerle Etimesgut Askeri Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktı. Şehit eşi İnci Akın, gözyaşları içerisinde arkadaşının omzuna yaslanarak askeri araca bindi.

VATANDAŞLAR GÖZYAŞLARINA BOĞULDU.

Şehit Uzman Çavuş Barış Akın'ın ailesi dışarı çıktığı sırada çevrede toplanan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu. Sloganlar atan vatandaşların arasından bir kadın, "Allah belanızı versin. Yeter artık. Başbakan ne yapıyor böyle. Niye vur emri vermiyor. Polis asker Şehit oluyor. Evladını, oğlunu götürsün. Başbakan, Cumhurbaşkanı oğlunu yollasın. Yeter artık. İki ağaç için sabahladı bu millet. Bu kadar şehit veriyoruz. Tencere tavalarınız nerede sizin ? Niye sokağa inmiyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.