Yusuf ÜNAL/ ANTALYA, () - ANTALYA'da bir parkta kedilerin parçalanarak katledildiğini belirten hayvanseverler Hediye Gündüz ve Mehmet Salih Çelik, hayvanların korunması amacıyla sopa ve kürekle nöbet tutuyor.
Muratpaşa İlçesi Falez Park'ta son günlerde çok sayıda kedinin köpeklerce parçalanmasının ardından harekete geçen hayvansever Hediye Gündüz ve Mehmet Salih Çelik, 24 saat nöbet tutmaya başladı. Bölgede oturan M.K.'nın av köpeklerinin daha önce de çok sayıda kediyi parçaladığını belirten Gündüz, son haftada 5 kedinin parçalandığını iddia etti. Ellerinde sopa ve kürekle nöbet tutan Gündüz, "Bu kişi özel olarak eğittiği bu köpeklere kedileri parçalatıyor. Konuyu polise ve yargıya ilettik. Daha önce de bu konu hakkında dava açılmış, bir sonuca varılmamış. Buradan tüm hayvanseverlere, doğaseverlere ve duyarlı kişilere sesleniyorum, bu kedilere sahip çıkalım" dedi.
M.K.'nın kedileri öldürdükten sonra köpekleri de döverek eziyet ettiğine değinen Gündüz, ellerindeki sopaları demirlere vurarak köpekleri korkutmak amaçlı kullandıklarını, bu nöbete devam edeceklerini söyledi.
Son olarak dün akşam 18.00 sıralarında bir kedinin parçalandığını belirten Mehmet Salih Çelik, "Burada çok sayıda kedi öldürülüyor. Buna bir çare bulunulmasını, köpeklerin bu şahıstan alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI