Fatih KARAÇALI/ ADANA, ()-ADANA'da bayramın ikinci günün de kurban kesim yerleri vatandaşların akınına uğradı. Kurbanlığını kesim yerine götürmek istemeyen vatandaşlar, hayvanlarını cadde üzerinde kesti. Sağlıksız şartlarda kesim yapan kasaplara müdahale etmek isteyen zabıta ile hayvan satıcıları arasında tartışmalar yaşandı.
Bayramın ilk günü kurbanlık alamayan ya da kesmek için fiyatların düşmesini bekleyen vatandaşlar, sabah saatlerinde merkez Yüreğir İlçesi'nin Mustafa Kemalpaşa Bulvarı'ndaki hayvan satış alanlarına akın etti. Sıkı pazarlıklar sonucu koyunlarını alanlar, belediyenin kesim alanı olarak belirlediği yerlere gitmek yerine, kurbanlıklarını hazır bekleyen kasaplara emanet etti. Kasaplar da koyunları yol üzerinde kesti. Hayvan satış yerlerini denetlemeye çıkan zabıta ekipleri, gördüğü manzaraya müdahale edip, kasapların bıçaklarını topladı. Zabıta ekipleri ile kurban satıcıları ve kasaplar arasında tartışma çıktı. Yarısı yüzülmüş hayvanların askıda kaldığını söyleyen vatandaşlar zabıtaların müdahale etmemesini istedi, bazı kasaplar da satırlarla görevlilere direnmeye çalıştı. Zabıtanın el koyduğu bıçağını geri alabilmek için çabalayan kasap ile belediye ekipleri arasında ilginç diyalog yaşandı. Kurban kesimini izinli yaptığını iddia eden kasap, "Biraz önce sizin amirinizin kurbanını da kestim" iddiasında bulundu. Kasabın sözleri karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen zabıta memuru, "Ne amiri ya, kimmiş o? Hangi belediyenin amiriymiş, Sarıçam mı, Büyükşehir mi?" diyerek tepki gösterdi.
Kaldırım üzerindeki trafik uyarı levhası, okul duvarı ve ağaçların askı için kullandığı kesim alanındaki, hayvan satıcılarının araya girmesiyle tartışma daha fazla büyümedi.

FOTOĞRAFLI