MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde sahile vuran ölü köpekbalığı, balıkçı ve tatilcilerin ilgi odağı oldu.
Datça'ya 25 kilometre uzaklıktaki Cumalı Mahallesi Palamutbükü sahilinde bulunan, 'camgöz' cinsi köpek balığı, görenleri şaşırttı. Sahile akın eden çok sayıda kişi, 3 metre 70 santimetre boyundaki köpekbalığı ile fotoğraf çektirmeye çalıştı. Küçük yaşta çocukları bile, cansız köpekbalığıgörüntülemeye çalışanlar dikkat çekti. Bu arada köpekbalığının ağzındaki dişler de bazı kişiler tarafından sökülüp, hatıra olarak alındı. Palamutbükü'nde balık lokantası işleten 35 yaşındaki balıkçı Gürcan Çakır, bu büyüklükteki bir köpek balığına Datça'da ilk kez rastlandığını belirtirken, şöyle dedi:
"Camgöz cinsi köpek balıkları bu denizlerde pek görülmez. Akdeniz açıklarında ve en az 100 metre derinlerde yaşayan bu balıklar, saldırgan değil. Balığın vücudunda herhangi bir yara izi yok. Büyük ihtimal, açıklarda balıkçıların trollerine takıldı. Tekneye çekilirken, ölmüş olabilir. Sonra tekrar denize atılmıştır. Son esen lodos rüzgarlarında, dalgalarla sahile sürüklenmiş ve buraya kadar gelmiştir. En az 3-4 gün önce ölmüş olabilir. Çünkü şişmiş ve yer yer çürüme belirtileri var."
Palamutbükü sahilinde yaklaşık 1 saate yakın duran köpek balığı ihbar üzerine gelen belediye ekipleri tarafından kaldırılarak kazılan bir çukura gömüldü.

FOTOĞRAFLI