ÇANAKKALELİ ev kadını 55 yaşındaki Aynur İşseven, yolda yürürken bulduğu bir miktar parayı, bayram öncesi ihtiyaç sahibi birine ait olabileceğini düşenerek polise teslim etti.
Esenler Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk annesi Aynur İşseven, Alzheimer hastası babası İsmail Hakkı Çimen'in ilaçlarını almak için çarşıya gitti. Eczanedeki işini hallettikten sonra Çarşı Caddesi Değirmenlik Sokak'ta yürüdüğü sırada; yerde bir tomar para buldu. Şaşkınlık yaşayan kadın, çevrede kimseyi göremeyince parayı çantasına koyarak evinin yolunu tuttu. Polisi arayan hem de sahibinin daha kolay bulunabileceğini düşünerek haber yapmaları için gazetecileri evine çağıran Aynur İşseven, o anı anlattı. İşseven, "Sabah 10.00 sıralarında işlerim vardı, çarşıya indim. Eczaneye uğradım. Sonra Değirmenlik Sokak'ta yürürken yerde bir miktar para buldum. Aklıma hemen parayı kimin düşürmüş olabileceği geldi. 'Bir fakirin olabilir, bayram yaklaşıyor, belki bir kurban alacaktır, emekli maaşıdır' diye düşündüm. Sahibini arıyorum. İnşallah bulunur ve paralar teslim edilir" dedi.
Aynur İşseven'in evine gelen polis ekibi, tutanak karşılığında parayı teslim aldı. Polis, paranın sahibini bulmaya çalışıyor.

FOTOĞRAFLI