Kuzey Yıldızı konutlarında görev yapan apartman görevlileri, temizlik maddelerinin kullanımı hakkında bilgilendi. Daha önce apartman görevlilerine yönelik iletişim eğitimi düzenleyen Canik Kent Konseyi, bu kez de yaklaşık 12 bin insanın yaşadığı Kuzey Yıldızı konutlarındaki apartman görevliler için Temizlik Ürünleri Eğitimi verdi. Canik Kültür Merkezi’nde Kimya Mühendisi Abdülkadir Samangül tarafından verilen eğitimde, deterjanların nasıl kullanılması gerektiği ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı.

SAĞLIKLI YAŞAMANIN TEMEL UNSURU


Apartman görevlilerinin de ilgi gösterdiği eğitimde Samangül ayrıca, temizlik ürünlerinin en ekonomik şekilde nasıl kullanılacağı, temizlik maddesi satın alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, temizlik ürünlerinin insan sağlığı ve çevre üzerindeki etkileri ve deterjanların zararlarından korunma yolları hakkında bilgi verdi. Samangül, sağlıklı yaşamanın en temel kuralı olan temizliğin insanlık için vazgeçilmez bir temel yaşam unsuru olduğunu söyledi.

"DOĞRU ÜRÜN SEÇİMİ YAPILMALI"

En başta temizlik ürünü seçiminin doğru yapılması gerektiğini ifade eden Samangül, “Kimyasal olarak yumuşak olmasına, yani Ph değerinin 7’ye yakın olmasına; yüzey ve cilde zarar vermemesine dikkat edilmeli. İçerdiği ana temizlik maddesi öğrenilmeli. Ekonomik açıdan maddenin fiyatı ile etkinliği karşılaştırılmalı. Maddenin hangi amaçlarla kullanılacağı tam olarak belirlenmeli. Temizlik maddeleri mümkün olduğunca kendi ambalajlarında saklanmalıdır. Ayrıca ambalajların kapağı açık bırakmamalı ve çocuklardan uzak tutulmalıdır” dedi.