SAKARYA'nın Ferizli İlçesi'nde vatandaşlar sokaklarının çıkmaz sokağa dönüştürüldüğünü ileri sürerek tepki gösterdi. Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ise sokağı 'Z' şeklinde yaptıklarını açıkladı.
Ferizli Kemalpaşa Mahallesi 129'uncu Sokak'ta yaşayanlar sokakta toplanarak, sokaklarının çıkmaza dönüştürüldüğünü ileri sürerek tepki gösterdiler. Sokak sakinleri bölgede yapılması planlanan bir öğrenci yurdunun arazisinin genişletilmesi için oluşturulan imar değişikliğinin ilk olarak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oylandığını, daha sonra Ferizli Belediyesi Meclisi'nde onaylandığını ileri sürdüler. İmar değişikliği ile sokaklarının çıkmaz sokağa dönüştürüldüğünü ifade eden mahalle sakinleri, "Bu yol 1984 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Milli Emlak'tan yol olarak kullanılması kaydıyla Ferizli Belediyesi'ne devredildi. 31 yıldır bu yolu kullanıyoruz. Şimdi Ferizli Belediye Meclisi aldığı bir kararla yolu çıkmaz sokağa dönüştürüyor" dediler.
Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk sokağın kapatılmayarak 'Z' şeklinde uzatılacağını söyleyerek, "Söz konusu yol ne kapatılıyor, ne de çıkmaz sokak olacak. Bakanlar Kurulu kararıyla belediyeye devredilen mülk bu yolla birlikte fiilen bölünmüş durumda. Bu bölge okullar bölgesidir. Milli Eğitim Müdürlüğü burada 200 kişilik öğrenci yurdu yapacak. Bu yurda imar izni verebilmemiz için söz konusu araziyi mevzuata uygun hale getirerek birleştirdik. Yol çıkmaz sokağa dönüşmeyeceği gibi uzatıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin almış olduğu karara biz Ferizli Belediyesi Meclisi olarak uyduk ve şu an çalışmakta olan 129'uncu Sokağı kapatmıyoruz ancak 'Z' şekline getirerek yeni yol yapımını kısa sürede gerçekleştirerek sokağın devamını sağlayacağız. Meselede herhangi bir rant ve art niyet yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI