Nilüfer DEMİR / BODRUM(Muğla), () - MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 7'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Bodrum Olta Balıkçılığı Turnuvası' kapsamında gün boyunca denizde balık yakalamaya çalışan ekiplerin çoğu eli boş döndü. Yarışmaya katılan 43 tekneden 4'ündekiler balık yakalamayı başardı. 14 kilo 680 gramlık Akya yakalayan, 'Poca Pocu' teknesi günün birincisi oldu.
Bodrum Marine Group ve Mercury Sport'un ana sponsorluğunda Milta Bodrum Marina ve Marina Yacht Club Bodrum'un katkılarıyla düzenlenen 7'inci Uluslararası Bodrum Olta Balıkçılığı Turnuvası, 28 Ekim'de antrenman turları ile başladı. Aralarında işadamlarının da olduğu amatör balıkçıların katıldığı turnuvada Uluslararası Sportif Balıkçılık Federasyonu (IGFA) Sportif Balıkçılık Deniz Kuralları ve Bodrum Sportif Balıkçılık Turnuvası'na özgün kurallar uygulandı. Tekneleriyle Bodrum Milta Marina'dan dün sabah erken saatlerde denize açılan 6'sı yabancı 43 teknede toplam 215 yarışmacı, Gökova'da olta ile balık yakalamaya çalıştı. İlk gün yarışlarında 3 teknenin yakaladığı balıklar değerlendirilmeye alındı. Bey teknesi ekibinin yakaladığı 7 kilo 360 gramlık sinarit balığı, yakaladıklarında bilgi verilmediği için değerlendirme dışında kaldı.
14 KİLO 680 GRAMLIK AKYA
Yarışların ilk gününde yakalanan balıklar Marina Yat Kulüp'te yarışmacıların katılımı ile tartıldı ve puanlama için kaydedildi. Alp Kırşan'ın sahibi olduğu Poca Pocu teknesi ile denize açılan ekip, 14 kilo 680 gramlık Akya balığı ile günün en büyük balığını yakalamış oldu. Kırşan'ın televizyon programı çekimleri nedeniyle ekibin içinde yer alamadığı öğrenildi. Fındık teknesi ekibi 13 kilo 400 gramlık Albakor balığı, Reçete teknesi ekibi ise 5 kilo 940 gramlık Orkinos balığı yakaladı.
'KATILIM HER YIL ARTIYOR'
Her yıl katılımın arttığını ifade eden turnuvanın Organizasyon Komitesi Başkanı Haluk Tepe şunları söyledi:
"Güzel bir turnuva gerçekleştiriyoruz. Geleneksel turizm anlayışına renk katmak için bu turnuvayı düzenledik. Balıkçılığı uzun yıllar sürdürecek kurallarla yarışmamızı gerçekleştiriyoruz. Her yıl yabancıların da ilgisi artıyor, bu yıl 4'ü Yunanistan'dan, 1'i Kazakistan'dan, 1'i ise Tataristan'dan olmak üzere 6 yabancı ekip katıldı."
7'nci Uluslararası Bodrum Olta Balıkçılığı Turnuvası, bugün yapılacak son gün yarışları ile turnuva sona erecek. Yarışmacılar, yine Marina Yat Kulüp'te düzenlenecek tartı işlemenin ardından düzenlenecek ödül töreni sona erecek. Dereceye giren yarışmacılara olta balıkçığı malzemeleri hediye edilecek.
FOTOĞRAFLI