Namık GÖZ / BURSA, () - BURSA’nın merkez Nilüfer Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi’nin Görükle Kampusu’nde ücretsiz çorba, simit, poğaça ve çay dağıtımını durduran Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü, vakıf aracılığıyla bu sabahtan itibaren bin 500 öğrenciye bedava çorba vermeye başladı. 
Nilüfer Belediyesi’nin 2 yıldan beri Uludağ Üniversitesi kampus alanındaki ücretsiz çorba, simit, poğaça dağıtımına bu yıl izin verilmedi. Nilüfer Belediyesi çorba dağıtımını Görükle Mahallesi’ne kaydırırken, öğrenciler, bedava çorba için internet üzerinden 'Elinizi derhal çorbamızdan çekin' kampanyası başlattı. Bu tür faaliyetlerin üniversite vakfı aracılığıyla yürütülmesini isteyen Uludağ Üniversitesi, öğrencilere katkıda bulunmak isteyen kuruluşların bu tür çalışmaları vakıf üzerinden yürütmesini istedi.
REKTÖR TWİTTER'DEN PAYLAŞTI
Öğrencilerin taleplerine kulak veren Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü bu sabahtan itibaren üniversite yemekhanesinde bin 500 öğrenciye 2 çeşit ücretsiz çorba dağıtımına başladı. Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay bu gelişmeyi twitter hesabından, "İlk sabah çorbası ikramımızda ders öncesi öğrencilerimizle sohbet ettik. Herkese iyi haftalar" yazısı ve öğrencilerle birlikte çorba içerken çekilen fotoğrafla paylaştı.
Rektörlük yetkilileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu olan BURFAŞ’tan hizmet alımı olarak gerçekleştirilen ücretsiz çorba dağıtımında sayının arttırılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, isteyen kuruluşların vakıfa yardım edebileceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI