"BU YIL ÜRETİCİ PANCAR EKEMEDİ"

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ile Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, geçen yıl Çarşamba Şeker Fabrikası açılacağı için üreticinin pancar ektiğini fakat mağdur olduğunu söyledi. Avcı ile Ergün, "Bu yıl üretici pancar ekemedi. Fabrika açılmadığı için çiftçi zarar etti ve icralık oldu. Çiftçiyi küstürdüler" diyerek sitem etti.

"ÇİFTÇİYİ KÜSTÜRDÜLER"

Fabrikanın açılacağı umuduyla, çiftçinin 2 sene boyunca pancar ektiğini hatırlatan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, "Üretici ağzının payını aldığı için bu sene pancar ekmedi. Geçen sene ve önceki sene üretici fabrika açılmadığı için şeker pancarını Kastamonu'ya göndermek zorunda kaldı. Hasatta, nakliyatta binlerce kilo fire verildi. Nakliyeyi düzgün yapamadılar. Çiftçi mağdur oldu. Çiftçimiz fabrika açılacak diye ekim yaptı. 105 bin lira borcu olan çiftçiye 36 bin faiz 15 bin avukat parası çıkardılar. 380 liraya çiftçinin elinden şeker pancarını aldılar küspesini bin 200 liraya sattılar. Çiftçiyi küstürdüler. 'Fabrika açılacak' diyenler şimdi nerede? Milletvekilleri ve belediye başkanlarına soruyorum. Ne zaman açılacak fabrika?" diye konuştu. 

"BEN DE İCRALIK OLDUM"

Kendisinin de geçen yıl pancar ektiğini ve hacizlik olduğunu söyleyen Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, "Fabrika 'açılacak' dediler. 2 senedir ne baca tüttü ne de harekete geçildi. Ben dahil, üretici Çarşamba Şeker Fabrikası açılacak diye pancar ekti. Borçlandık. Haciz kondu, borcu bitiremedim. Taktöre bile haciz koydular. Çarşamba'daki biyokütle enerji santralini gündemden düşürmek için fabrikayı öne attılar. 'Açılacak' dediler, açılmadı. Siyasiler neden suskun? Çiftçinin mağduriyetini neden görmezden geliyorlar" ifadelerini kullandı.

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.