Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR, ()- NEVŞEHİR İl Trafik Komisyon kararı ile 06 Temmuz 2015 Pazartesi gününden itibaren büyük araçlar şehir merkezini kullanamayacak.
Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada  Niğde-Nevşehir 765-12 Devlet Karayolu’nun şehir merkezinden geçmesi nedeniyle TIR, çekici, kamyon, otobüs gibi büyük araçların trafik yoğunluğu bulunan bu yolu kullandıkları hatırlatıldı.  Büyük araçların şehir içi karayolunu kullanmaları nedeniyle trafik düzeni ve güvenliğinde aksaklıkların oluştuğu, görüntü, gürültü kirliliğinin meydana geldiği belirtildi. İl merkezindeki trafik sorunun çözümlenmesi amacıyla büyük araçların merkeze bağlı Çardak köyü ile Otobüs Terminali arasında yeni açılan güney çevre yolunu kullanmaları istendi.  Valilik uyarısında şöyle denildi:
“ Niğde yolu Çardak Kavşağı, İl Merkezi İtfaiye Kavşağı ve Avanos Köprülü Kavşağı istikametlerinden il merkezine (Valilik Kavşağına) girmemeleri ile ilgili 06 Mart 2015 tarih ve 2015/02 sayılı İl Trafik Komisyon kararı alınmıştır. Karar gereği, Karayolları 67'nci Şube Şefliği'nce de gerekli işaretlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda; 06 Temmuz 2015 tarihinden itibaren il merkezini kullanan TIR, çekici, kamyon ve otobüs gibi araçlara yönelik trafik kontrollerine başlanacaktır. Belirtilen güzergah dışında seyreden bu araç sürücülerine 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununa göre yasal işlem yapılacaktır.”