Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi yeni logosuna kavuştu.
Yeşilyurt Belediyesi tarafından düzenlenen logo yarışmasına 1083 eser katılmış ve bunlar arasından yapılan değerlendirme ile üç eser mansiyon ödülüne layık görülmüştü. Mansiyon ödülüne layık görülen eserler arasında anket oylaması yapılarak birinci belirlenmişti. Bugün öğretmenevinde düzenlenen törenle birinci olan eser sahibine ödülü takdim edilerek, logo tanıtımı gerçekleştirildi.
BAŞKAN POLAT LOGONUN HİKAYESİNİ ANLATTI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasında, “Bu çalışmada kullanılan renkler, Yeşilyurt Belediyesi’nin kurumsal renkleridir. Yeşil, Yeşilyurt’un doğasını; mavi, suyunu; turuncu ise Malatya’nın sembolü kayısıyı ifade etmektedir” dedi.
Başkan Polat, “Yeşil ve turuncu renkli dört parçanın oluşturduğu "Y" harfinin kucaklayıcı yerleşimi, Yeşilyurt Belediyesi’nin herkesi kucaklayan hizmet anlayışına vurgu yapmaktadır. Çizgilerde, keskin hatlardan kaçınılmıştır. Logonun üst kısmındaki beş parçadan oluşan bölüm ise bolca akan suya ve gökyüzüne atıf olup, Yeşilyurt’un yaşanabilir bir coğrafyaya ve iklime sahip oluşundan hareketle, davetkar bir hayatiyeti göstermektedir” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Logonun üst kısmındaki turuncu ve mavi renklerin oluşturduğu bölüm birleşen yedi belediyemizi (Yeşilyurt, Gündüzbey, Bostanbaşı, Yakınca, Dilek, Topsöğüt, Şahnahan) bir araya gelişini ifade etmektedir. Logonun genel olarak göze çarpan çok parçalılığı ise, gerek sanayisi gerekse de tarımsal faaliyetleriyle, hem Yeşilyurt’un gelişmeye açık dinamik yapısını, hem de yüzyıllardır kardeşçe bir arada yaşamanın, aynı hedef etrafında birleşmenin ifadesidir” şeklinde konuştu.
Başkan Polat, “Yine (Y) harfinin alt kısmında görülen Yeşil alan, bir baba şefkati, bir anne kucağı gibi bütün üstü kucaklıyor. Bir parçası geçmişte İl Özel idaresinin hizmet etmiş olduğu şu anda bize kırsal mahalle ile bağlanan köylerimizi temsil ediyor. Diğer parçamız ise, Malatya merkez ilçe Belediyesinden bağlanan 36 mahallemizi temsil ediyor. Parça anlamında böyle olmakla beraber, içerdiği anlam olarak ta Yeşilyurt’umuz mini Anadolu’nun bütün parçalarını içeren bir temsili ifade etmektedir” dedi.
Heyecanlı ve mutlu olduğunu belirten grafiker Deniz Taç ise, “1083 eser arasından seçilerek Yeşilyurt Belediyesi logosu olması, eserimin ülkenin değerli güzel sanatlar fakültesi hocaları, dekanlar tarafından seçilmesi sayın başkanımız tarafından vizyon ve misyon olarak anlamlandırılması, Malatya, Yeşilyurt halkı tarafından oylanması değerlendirilmesi gurur verici bir durum. Bölgemize ilçemize belediyemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.