RİZE (AA) - Pazarlı iş adamı Kadir Yurtseven ve iki arkadaşı, 11 metrelik Kaledonya adlı yelkenli tekneyle çıktıkları uluslararası Karadeniz turunda Pazar’a geldi.

İstanbul Anadolu Kavağı vapur iskelesinden Karadeniz'e kıyısı olan Türkiye, Gürcistan, Rusya, Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan'ı dolaşarak belgesel çekmek üzere 1 Haziran'da yola çıkan Yurtseven, memleketi Pazar'da vatandaşlar tarafından karşılandı.

Karadeniz'de ilk yelkenli rotasını kendilerinin çizdiklerini belirten Yurtseven, "1 Haziran'da başlamış olduğumuz yolculuğumuzda 640 deniz mili katederek doğduğum yer olan Zelek Balıkçı köyüne gelmiş bulunuyoruz. Yolculuğumuzun bundan sonraki durağı Gürcistan'ın Batum ili olacak. Bu gece Pazar'dan hareket edeceğiz. Yarın Batum Konsolosluğu ve Batum Ticaret Odası ile kalabalık bir dost grubu tarafından karşılanacağız. İki gün Batum Limanı'nda kaldıktan sonra Poti ve Sochi'ye doğru yolumuna devam edeceğiz" dedi.

Yurtseven, gezilerinin 2 ay süreceğini ve bu sürede 2 bin mil yolculuk yaptıktan sonra İstanbul Pendik Limanı'na döneceklerini ifade ederek, gezi sırasında kendilerine belgesel ve film yapımcısı Bahadır Eren ve Mücahit Yolyapan'ın eşlik edeceğini sözlerine ekledi.