Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Kadın Komisyonu kurdukları 'Dayanışma Ağı'nın yaptığı çalışmalarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “ Biliyoruz ki bu topraklara barış biz emekçilerin elleri ile gelecek. Ve barışı en çok da biz kadınlar inşa edecek. İşte bu yüzden sesimizi “ kardeş kanı dursun" diyen kadınların sesine katmak için yola çıkıyoruz. DİSK Kadın Komisyonu olarak 9 günlük kuşatma, ölüm ve yıkımı yaşayan Cizreli kız kardeşlerimiz başta olmak üzere bu yıkımın tanığı ve mağduru kadınları, çocuklarla dayanışma örgütlemek üzere çalışmalarımızı başlatıyoruz. Hedefimiz savaşın yoksul ve yoksun bıraktığı kadın ve çocukların yaralarını bir nebze olsun sarmak, onların en temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek" diye konuştu.
DİSK Kadın Komisyonu üyeleri sendikalara yaptığı çağrı sonucu, sendikalardan toplanacak yardımları Cizre Nur Mahallesi'ndeki Menderes İlköğretim okulundaki çocuklar ve Nur Mahallesi'ndeki kadınlara ulaştıracak.

(FOTOĞRAF)