Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ortaklaşa 500 kişilik iftar yemeği verdi.
Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle Recep Tayyip Erdoğan Parkı’nda ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerinde ikamet eden şehit aileleri, gaziler, dul, yetim, engelli, hasta ve fakir yardıma muhtaç aileler için 500 kişilik iftar yemeği verildi.
2 yıl süre ile Araban Kaymakamlığı görevi bulunan ve Van Bahçesaray İlçe Kaymakamlığı’na atanan Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş iftar yemeğinde yaptığı veda konuşmasında şunları söyledi:
’’2 yıl süre ile Araban İlçe Kaymakamlığı görevinde bulundum. 2 yıllık Araban Kaymakamlığı görevim sona ermesi nedeni ile Van Bahçesaray İlçe Kaymakamlığı görevine atandım. Önümüzdeki günlerde Araban’dan ayrılıp yeni görev yerim olan Bahçesaray Kaymakamlığı görevime başlayacağım. Araban Kaymakamlığı görevim süresi içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerimizdeki yardıma muhtaç hak sahibi ailelerimize imkanlarımız dahilinde ailelerin muhtaçlık durumlarına göre elimizden gelen bütün yardımlarımızı esirgemeden sürdürdük. Benden sonra Araban Kaymakamlığı görevine atanan yeni arkadaşımda benim bıraktığım yerde yardıma muhtaç hak sahibi ailelere devletin yardımlarını esirgemeden görevine devam eder”
Veda konuşmasını yapan Kaymakam Karabektaş, iftar yemeğine katılan şehit aileleri, gaziler, dul, yetim, engelli, hasta ve fakir yardıma muhtaç ailelerden helallik istedi.
İftar yemeğine katılan şehit aileleri, gaziler, dul, yetim, engelli, hasta ve fakir yardıma muhtaç aileler de Kaymakam Karabektaş’a haklarını helal ederek şunları söylediler:
’’Araban Kaymakamlığı görevinde bulunduğun 2 yıl boyunca devletin tüm imkanlarını kullanarak yaptın yardımlarla bize muhtaçlığımızı hissettirmedin ettirmedin. Ne zaman neye ihtiyacımız olduğunda hep yanımızda oldun. Allah da her zaman senin yanında olsun, seni sıkmasın”
İftar yemeğine Araban Kaymakamı Serhat Karabektaş, Araban Garnizon Komutan Vekili Kd. Başçvş. Nedim Siverekli, Araban İlçe Emniyet Amiri Murat Lale, Araban Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Orhan Behçet, Araban Sosyal Hizmet Müdürü Cabir Akgün, Araban Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Karakuş, Araban Şoförler Odası Başkanı Mustafa Karademir, Araban Ziraat Odası Başkanı Mehmet Doğan, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.