HDP’ye yönelik yapılan saldırılar, Bingöl’de de basın açıklamasıyla kınandı. Basın açıklamasında konuşan HDP Bingöl milletvekili adayı Hişyar Özsoy, Karlıova, Erzurum ve Diyarbakır’da partililerine yönelik yapılan saldırıları kınayarak, sağduyu sağrısında bulundu.
HDP, DBP ve Özgür Kadın kongresi (KJA) HDP’ye yönelik yapılan saldırıları kınamak için ortak basın açıklaması yaptı. HDP parti binası önünde düzenlenen basın açıklamasında, Karlıova ilçesi Serpmekaya köyünde öldürülen 9 çocuk babası Hamdullah Öge’nin fotoğrafının yer aldığı pankart ve dövizler açıldı.
Çok sayıda partilinin katıldığı etkinlikte konuşan HDP Bingöl 1. sıra milletvekili adayı Hişyar Özsoy, "Karlıova’da anons aracımızı kullanan Hamdullah Öge, vahşi bir şekilde katledilmiştir. Ertesi gün Erzurum’da insanlarımız yakıldı. Dün Diyarbakır’da Kürt halkının demokratik idaresine kastedilmiştir. Şu ana kadar 3 ölüm haberi geldi bize, 4 olabilir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" dedi.
SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI
Konuşmasında, yaşanan provokasyonları önlemek amacıyla, sükunet çağrısı yapmak için toplandıklarını kaydeden Özsoy, "Bu saldırılar, Kürt halklarının ve Türkiye halklarının barış ve demokrasi idaresine karşı yapılmaktadır. Bu saldırılar HDP’yi barajın altında tutmak içindir. Bizleri sokağa dökerek, seçimleri boşa çıkarmaya çalışıyorlar. Bütün halkımız son derece duyarlı olsun. Sakinliğini ve metanetini korusun. Moralsizliğe ve paniğe gerek yok. Allah’tan başka kimseden de korkumuz yok" diye konuştu.
"SEÇİMİN GÜVENLİLİĞİNİ SAĞLAMAK İSTİYORUZ"
Seçimin güvenliliğini sağlamak istediklerini kaydeden Özsoy, "Sokaklarda değil, biz yarın sandık başında oy vererek, sandıklarımızı koruyarak hem şehitlerimize bağlılığımızı göstereceğiz, hem de bu toprakların hasret kaldığı barış ve çözüm sürecine çok büyük destek vereceğiz. Karanlık ile beslenenlerin hiç kuşkusu olmasın, Bingöl halkı, Kürt halkı ve Türkiye halkları bu provokasyonlara prim vermeyecektir. Bu son saldırılar tekrar göstermiştir, kim barıştan yana, kim savaştan yana. Kürt halkı, sonuna kadar barışın yanındadır. Barışın tarafında olacaktır. Bütün halkların çıkarı barıştadır. Türkiye’de yaşayan bütün halkların çıkarı barıştadır. Son bir aydır artan bir tansiyon var. Bu tansiyonu gidermeye çalışıyoruz. Maalesef, Sayın Cumhurbaşkanı gerilimi daha da tırmandırmış, partimizi kriminalize etmiş, terörize etmiş, deyim yerindeyse hedefe oturtmuştur. İnsanlarımıza saldırıyorlar, araçlarımızı yakıyorlar. Altı üstü yaptığımız demokratik bir seçimdir" şeklinde konuştu.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.