Başbakan Yardımıcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MHP'li Yusuf Halaçoğlu'nun Deniz Baykal ve CHP'ye yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Arınç, "Allah aklınıza zarar vermesin, Hiçbir AK Partilinin aklından böyle bir cümle geçmez" diye konuştu.
Arınç  şunları söylledi: 
"Hükümet kurma konusunda istekliyiz. Biz çocuğun annesiyiz, bu ülkeyi hükümetsiz bırakmak istemeyiz. Eleştirenlere önce bir anayasayı okumalarını öneririz. Ak Parti'nin payına düşeni görmelerini isteriz.

Mesela parlamentoda çok çirkin bir şey yaşandı. CHP'li bir vekil  "Allah belanızı versin" diye ifadeler kullandı. Sorumlu Meclis Başkanı veya AK Parti hükümeti değildir.

13 SENEDİR İLK DEFA KOALİSYON
Bugüne kadar işler rahattı ama milletin takdiri kimseyi tek başına iktidar yapmadı. Milletimiz bir görev verdi biz de peşindeyiz. Bizim kırmızı çizgilerimiz yok, prensiplerimi var.  Biz kuramazsak başkaları kurmaya çalışsın. O da olmazsa ver elini seçime gideriz.

"İYİ Kİ SORDUNUZ"

Mahmut Tanal isimli vekili hatırlamakla kalmayıp bir diğer garabet Halaçoğlu isimli sayın milletvekilinin bir TV programında söylediği sözler.
Allah aklınıza zarar vermesin, uçuk kaçık laflar mı ediyor. MHP'li Yusuf Halaçoğlu böyle bir cümleyi nasıl ağzından kaçırır bilemem. ama şunu bilsin ki hiçbir AK Partili'nin ne CHP ne de CHP'nin adayı için ağzından böyle saçma sapan cümle çıkmaz. 
Nereden akıllarına geliyor bilemem. Halaçoğlu kendi bilinç altında yatanı açıklamıştır.  
Hiçbir AK Partilinin aklından böyle bir cümle geçmez

Herhalde Bahçeli gereğini yapar."