Jandarma olay yeri inceleme ekipleri, patlamanın şiddetiyle araç ve ceset parçalarının dağıldığı yaklaşık 2 kilometre çapındaki bölgede incelemelerini sürdürürken, geniş bir alandan ceset ve metal parçaları topladı.

KAYIP KÖYLÜLER PATLAMADA MI ÖLDÜ?

Teröristlerin patlayıcı yüklü kamyonu Dürümlü Mezrası’nda infilak ettirmesi sonucu yaralanan 23 kişi hastaneye kaldırılırken, olay yerinde vücut bütünlüğü bozulmamış 4 köylünün cesedi bulundu, kayıp oldukları söylenen ve patlamada öldükleri ihtimali üzerinde durulan 15 kişinin akıbetiyle ilgili araştırma sürüyor.

Kayıp olan köylülerin, bomba yüklü kamyonu ilk uğradığı Tanışık Köyü’nden oldukları belirtildi. PKK’lıların bomba yüklü kamyonla Tanışık’dan geçerken şüphelenen köylülerin müdahale etmesiyle tartışma çıktığı, köylülerin araçlarla kamyonu takip ettiği ortaya çıktı. Dürümlü Mezrası’na gelindiğinde PKK’lı teröristlerin patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirmesiyle peşlerinden gelen köylülerin de araçlarının parçalandığı kaydedildi.

Olayda yaralanan 23 kişi hastanede tedaviye alındı. Patlamada ölen 4 köylünün cesedi bulundu. Patlamanın şiddetiyle dev çukur açılan geniş alandan toplanan ceset parçalarının da kayıp köylülere ait olduğu sanılıyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri toplanan ceset parçalarının DNA incelemesine tabi tutulacağını, kesin sonucun alınması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.