KONYA'da kurbanlık kesimleri çocukların gözleri önünde gerçekleştirildi.
Bayramın birinci gününde bayram namazının ardından kurban kesim yerlerine giderek kurbanlarını kesti. Bazı kesim yerlerinde büyükbaş hayvanlar, vinç veya iş makinasına tek ayaklarından zincirle bağlanıp kesildi. Kendi imkanlarıyla kurbanlıklarını kesmek isteyenler ise zor anlar yaşadı. Kesilmeye bekleyen bir boğa da, bağlı olduğu yerden kurtulup kaçmaya çalıştı. Ancak kısa sürede sahipleri tarafından kısa sürede yakalandı. Sahibi boğayı götürürken boğanın direnmesi sonucu yere düştü. Aynı boğa kesilmek için yere yatırıldığında direnmesi ve tekmelemesi sonucu aynı kişiyi yine yere düşürdü. Kurbanlık kesimleri çocukların gözleri önünde gerçekleşti. Bazı çocuklar da kesim yapılırken ailelerine yardımda bulundu.
Kurbanlık alım işini son güne bırakanlar ise canlı hayvan pazarının önündeki boş arazide kesim yapmayı tercih etti. Pazar yerinin önü ise adeta oto pazarına dönüştü.
Kurban bayramının klasiği haline gelen acime kasaplarda ise hastanelere akın etti. Konya'da 45, Aksaray'da 30, Karaman 25 acemi kasap hastanelerin acil servisine başvurdu.

FOTOĞRAFLI