Yüksel KOÇ / İstanbul,() İSTANBUL'da ölümlerle sonuçlanan sahte içki soruşturmasında mahkemeye sevk edilen 21 kişiden 14'ü "Olası kastla adam öldürme", "Olası kastla adam öldürmeye teşebbüs" ve "Olası kastla adam yaralama" suçlarından tutuklandı. 7 kişi ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

SAVCI DOSYA ÜZERİNDEN 14 KİŞİYİ TUTUKLAMAYA SEVK ETTİ

İstanbul'da ölümlerle sonuçlanan sahte içki soruşturması kapsamında İstanbul'un çeşitli semtlerinde gözaltına alınan 21 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarıldılar. Bugün öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na çıkarılan 21 kişi, nöbetçi savcılık tarafından dosya üzerinden tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki sorgu işlemi yaklaşık 9 saat sürdü.

14 KİŞİ, 8 KİŞİNİN ÖLÜMÜ 9 KİŞİNİN YARALANMASINDAN SORUMLU TUTULARAK TUTUKLANDI

Mahkeme sorgulamanın ardında, şüpheliler Hikmet B., Serdar G. ve Ufuk C.'nin olası kastla Fatih Akyol, Vasıf Kaymal ve Suat Kırlar'ın ölümüne neden olmak, Tahsin Yenice'nin olası kastla yaralanmasına neden oldukları, şüpheliler Metin Ş. ve Nihat B'nin de Serdar Milyoner'in olası kastla ölümüne neden olma suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli Reşat G.'nin sahte içki satmak suretiyle Murat Pehlivan'ın olası kastla ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklayan mahkeme, şüpheli Mahmut D.'nin de Atilla Şeker'in ağır yaralanmasına neden olduğunu, olası kastla adam öldürmeye teşebbüs suçunu işlediğini belirterek tutuklanmasına karar verdi. Şüpheli Nadir K.'nın kaçak içki satarak Gürkan Çeper'i yaralanmasına neden olmak suçundan tutuklayan mahkeme, şüpheliler Emrah T., Muammer Y. ve Aykut K'yı da maktuller Reis Gezer ve Orhan Kutukız'ın olası kastla ölümüne neden olma suçlarından tutukladı. Şüpheliler Süleyman Y., İsmail B. ve Velat Otay ise Ercan Tümey'in olası kastla ölümüne neden olmak ve olası kastla 6 kişinin de yaralanmasına neden olmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

7 KİŞİ ADLİ KONTROL UYGULANARAK SERBEST BIRAKILDI

Mahkeme, Metin K., Hasan B., Aydın K., İrfan K., Mesti Ü., Yunus D. ve Engin O. hakkında adli kontrol tedbirleri çerçevesinde yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün karakolda imza şartı ile serbest bıraktı.