Ercan ATA - ANKARA /

Geçtiğimiz sezon hem ligi hem de Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray ile Türkiye Kupası'nın finalisti Bursaspor, 9. Süper Kupa'nın sahibi olabilmek için karşı karşıya gelecek. 20.45'de başlayacak mücadele öncesi her iki ekibin de kadroları belli oldu.

2014-2015 sezonunu çifte kupayla kapatan Galatasaray, Türkiye Kupası finalinde karşılaştığı rakibi Bursaspor ile bu kez Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya gelecek. Ankara Osmanlı Stadı'nda oynanacak olan final karşılaşması saat 20.45'de başlayacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği karşılaşmada Bahattin Duran ve Tarık Ongun yardımcı hakem olarak görev alacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Mustafa Emre Eyisoy, ilave yardımcı hakemleri ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek olacak.

GALATASARAY'IN İLK 11'İ

Galatasaray, Süper Kupa finalinde Bursaspor karşısında sahaya şu 11 ile çıkacak:

"Muslera, Sabri, Hakan Balta, Chedjou, Telles, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak."

BURSASPOR'UN İLK 11'İ

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise mücadele öncesi sahaya şu 11'i sürecek:

"Mert, Erdem, Serdar, Sivok, Aziz, Jorquera, Şamil, Ozan, Emre, Josue, Bakambu."

GALATASARAY 4. KUPAYI İSTİYOR

Süper Kupa'yı müzesine 3 kez götüren Galatasaray, 4. kupayı da almak istiyor. İlki 2005-2006 sezonunda düzenlenen Süper Kupa'yı Beşiktaş'a 1-0 yenilerek kaybeden sarı-kırmızılı takım, 2008'de Kayserispor'u, 2012 ve 2013'te ise Fenerbahçe'yi yenerek üç kez zafer yaşadı. Geçtiğimiz sezon çıktığı beşinci finalinde Fenerbahçe'ye kaybeden Galatasaray, altıncı kez oynayacağı finalde Bursaspor'u mağlup ederek ülkenin en fazla Süper Kupa kazanan takımı olmayı amaçlıyor.

BURSASPOR İLKİ BAŞARMANIN PEŞİNDE

Bursaspor ise Süper Kupa'da bugüne dek bir kez boy gösterebildi. 2009-2010 sezonunu tarihinde ilk kez lig şampiyonu olarak tamamlayan ve Türkiye'nin şampiyonluk gören beşinci takımı olmayı başaran yeşil-beyazlılar, o yıl Süper Kupa'da Türkiye Kupası sahibi Trabzonspor'la karşı karşıya gelmiş ancak 3-0'lık yenilgiyle kupayı kaybetmişti. Bursaspor, bu sezon Türkiye Kupası'nı finalde kaybettiği Galatasaray'a üstünlük sağlayarak rövanşı almak ve tarihinde ilk kez Süper Kupa'ya sahip olmak istiyor.

RUTİN BOMBA ARAMASI

Karşılaşmanın başlamasına yaklaşık 4 saat kala polis ekipleri, stadyumda rutin olarak gerçekleştirilen bomba, kesici alet ve yanıcı madde araması yapıldı. Aramalara dedektör köpekleri de katıldı. Çalışmalar sonucunda olumsuz bir duruma rastlanmadığı bildirildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Süper Kupa mücadelesi öncesi stadyumda 2 bin 500'ü polis, 280'i özel güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 2 bin 780 güvenlik görevlisi görev yapıyor. Öte yandan stat çevresinde terörle mücadele ekiplerinin de konuşlandırıldığı gözlendi.

İKİ TAKIM TARAFTARLARI KARŞILAŞTIRILMADI

İki takım otobüsünün stadyumu geliş güzergahında herhangi bir olayın yaşanmaması için toplam da 800 emniyet görevlisi güvenlik önlemi aldı. Ayrıca iki ekip taraftarlarının stadyuma geliş güzergahların da fiziki olarak karşılaşmamaları için yoğun güvenlik önlemi alındı. Galatasaray taraftarları Yenikent ilçesi içerisinde stada alınırken, Bursaspor taraftarlarının ise Ayaş kavşak üzerinden stadyuma gelmesine izin verildi.

Stadın çevresinde olası yaşanacak olaylara karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) hazır bekletiliyor. Ayrıca, polis helikopteri de maç öncesi stadyum çevresinde havadan emniyet güçlerine destek verdi. Kontrollerin maç sırasında da devam etmesi bekleniyor.