1839 yılında kurulan Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıldönümü Karabük’te düzenlenen törenle kutlandı.
Karabük İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene Vali Orhan Alimoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Refik Polat, Vali Yardımcısı Erkan Çapar, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve üyeleri, Askeri Personel ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılışında konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, “Bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 176. Yıldönümünü gururla kutlamanın onur mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Başarılarla dolu 176 yıllık köklü bir tarihe sahip Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması ve milletimizin huzur ve kamu güvenliğinin sağlanması yönündeki çalışmaları, ulusumuzun takdirini kazanmıştır.” dedi.
Jandarma Komutanlığı personeli arasında düzenlenen Eğitim, Atış ve Spor yarışmalarında dereceye giren askerlerin ödüllerini vermek üzere kürsüye gelen Vali Orhan Alimoğlu ise, “İnsanoğlu yalnız yaşayamıyor toplu yaşıyor, 500-600 kişi olduktan sonra mutlaka intizam sağlayan, bir nizamiye, devriye ihtiyacı doğuyor. Jandarma Teşkilatımız olmazsa olmaz teşkilatlarımızdan biridir ve dünyanın sonuna kadar da lazım olacak. Devlet-millet mekanizmasının birer parçası olduğumuzu unutmayacağız, ancak bu parçalar ahenkli bütünlük teşkil ettiği zaman bir memleketin huzur, düzen ve güveni oluyor. Özellikle Karabük ilimizde huzur, güven ve asayişimiz gayet iyi. İl Jandarma Komutanımızın şahsında tüm teşkilat mensuplarımızı tebrik ediyorum.”dedi.
Protokol konuşmalarının ardından İl Jandarma Komutanlığı askerleri tarafından silahlı hareket gösterisi yapıldı. Karabük Üniversitesi Kafkas Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından tören jandarma personelinin kullandığı araç, gereç ile silah ve teçhizattan oluşan serginin gezilmesi ve ikram ile sona erdi.