Gaziantep sanayisinin kurucu babalarından birisi olan merhum Cemil Alevli ölümünün 43. yılında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen bir törenle anıldı. Cemil Alevli için mezarı başında da bir anma töreni düzenlendi.
Cemil Alevli’nin ölümünün 43. yıl dönümünde kurucusu olduğu Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen anma törenine GKV Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve idareci katıldı.
Cemil Alevli’nin önemli bir vizyon ve misyon sahibi olduğunu ve yaşamını Gaziantep’in gelişmesine adadığını ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdürü Müfit Taşlıyar “Cemil Alevli 20. Yüzyıl Gaziantep’inin vizyonunu oluşturmuş kentimizin önemli isimlerinden birisidir. Sanayi alanındaki başarılarını, ekonominin gelişmesinde, kentin modernleştirilmesinde, ulaşım sorunlarının çözülmesinde de gösterdiği gibi eğitim alanında da önemli hizmetlerin bayraktarı olmuştur. Gaziantep’te ilk kez bir hayırsever tarafından yaptırılan bir okula imza atarken eski adı Adsız İlkokulu olan okulun inşasını da gerçekleştirmiş ve birçok eğitim kurumuna önemli destekler vermiştir. Son olarak 1963 yılında bu günkü GKV Özel kullarının temelini atmış ve 1972 yılına kadar okullarımızın gelişmesi için yaşamının son dönemini tamamen bu işe vakfetmiştir. Bugün kendisinin kurduğu okullarda olduğu gibi GKV Özel Okullarında da her biri Gaziantep kent vizyonuna ve ülke kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak binlerce öğrenci yetişmektedir. Gaziantep Cemil Alevli’ye çok şey borçludur kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Cemil Alevli’yle röportaj adlı drama sahnelendi. Oyunun ardından Cemil Alevli’nin vefat ettiği zamanda öğrenci olarak GKV Özel Okullarında eğitim gören öğrencilerin anıları da yine öğrenciler tarafından sahnelendi. Cemil Alevli’nin yaşamından kesitlerin sunulduğu gösterilerin ardından kaleme aldığı şiirleri de seslendirildi. Program koordinatörlüğünü yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş bu yıl önceki yıllardan daha farklı bir program sahnelendiğini ve Cemil Alevli’nin öğrenciler tarafından canlandırılarak yaşamından kesitlerin sunulduğu Cemil Alevli’yle Röportaj adlı oyunun sahnelendiğini açıkladı. GKV Özel Okullarında düzenlenen anma töreninin ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta bulunan mezarı başında da Anılan Cemil Alevli’nin kent sanayisine olduğu kadar sosyal yaşamına da önemli katkılar sağladığı açıklandı. Törenlere Cemil Alevli İlkokulu ve Mehlika Alevli İlkokulu öğretmen ve idarecileri de katıldı.