Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, vefatının 64. Yıl dönümünde Aydın Bölgesi Milli Mücadele kahramanlarından Yörük Ali Efe’yi unutmadı.
Başkan Alıcık, Efe’nin Yenipazar Yörük Ali Efe Müzesi bahçesinde bulunan mezarı başında dualar okuduktan sonra, müzeyi ziyaret etti. Daha sonra müze bahçesinde vatandaşlar ile bayramlaşarak, sohhet eden Başkan Alıcık; “ Bu bölgede Kuvayı Milliyeci Zeybek Efelerin hepsi bizim için çok önemlidir. Milli mücadele döneminde hepsinin ayrı ayrı hizmetleri vardır ve bu hizmetler memleket için çok kıymetlidir. Allah hepsinden razı olsun. İçinde bulunduğumuz çağda, devletimiz ve milletimiz sıkıntılı dönemler yaşamaktadır. Milli birlik ve beraberliğe eskisinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz günler yaşamaktayız. Milli Mücadele günlerinde, vatanı koruyabilmek ve millete hizmet edebilmek için, atalarımızın göstermiş olduğu birliktelik, bugün hepimize örnek olmalıdır. Aynı bilinç ve ruh hali ile devletimiz, milletimiz ve çocuklarımızın geleceği için, ayrılıkları bir kenara bırakarak, birlik olmak mecburiyetindeyiz. Bugün onların kahramanlıkları ve fedakârlıkları ile bizlere miras bıraktıkları kutlu vatan toprağında, aziz milletimize hizmet edebilmek için mücadele etmekteyiz. Vatan işgale uğradığında, her türlü kişisel anlaşmazlıkları ve kırgınlıkları bırakarak, devlet ve millet menfaati için bir olmuş Kuvayı Milliye Komutanlarından Yörük Ali Efe’mizi, yiğit kadınlarımızı, isimsiz kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi ve onların silah arkadaşlarını bu vesile ile saygıyla yad ediyorum. Biz onlardan razıyız. Dilerim Rabbim’de onlardan razı olsun” dedi.
Yörük Ali Efe’nin torunu, Ankara Merkez Valisi Kayhan Kavas ile telefonla görüşen Alıcık, Yörük Ali Efe’nin vefat yıl dönümü dolayısı ile taziyelerini ilettikten sonra, Yenipazar’lı vatandaşlar ile çarşıda sohbet ederek, vatandaşların ricalarını kırmayıp, hatıra fotoğrafı çektirdi.