Doğan BİLMEZ/KAYSERİ, () – KAYSERİ Valisi Orhan Düzgün, gazetecilerin Fuat Avni adlı hesaptan “Ülke genelinde kaos oluşturmak için Konya, Kayseri ve Şanlıurfa gibi muhafazakar şehirlerde IŞİD’in kanlı eylemler yapması için zemin hazırlandı” şeklindeki paylaşımına ilişkin sorusuna, “Milletimizi, gençlerimizi, ülkemizdeki unsurları, farklı yönlere yönlendirmeye çalışanlar var. Hepimiz, aynı gemideyiz. Bu gemi bir tarafından su alırsa, hepimiz zarar göreceğiz” diyerek cevap verdi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) 2015-2016 eğitim öğretim yılı açılış töreni sonrasında Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Türkiye Sağlık Bilimleri Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. Keleştemur, ERÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır, Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, Ak Parti Milletvekilleri Ahmet Doğan, Havva Talay Çalış, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Rektör Vekili Prof. Dr. Çakır, ERÜ’nün sadece eğitim merkezi olmadığını aynı zamanda, araştırma merkezi de olduğunu ifade etti. Çakı, “Nitelikli bilim insanı yetiştirmeyi, eğitim kalitesini artırmayı üniversitemiz için öncelikli hedef olarak belirlemiş durumdayız. Buradan Ankara’daki saldırıyı da lanetliyorum. Bir kez daha aynı acıları yaşamamak için kenetlenmeliyiz” dedi. Konuşmaların ardından, Üniversite sınavlarında Türkiye sıralamasında ilk bine girip, ERÜ’yü tercih eden öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Tören sonrasında gazetecilerin Twetter fenomeni Fuat Avni’nin son paylaşımlarıyla ilgili sorusunu cevaplayan Vali Düzgün, şunları söyledi:
“Öncelikle tabi Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gerçekten, ülkemizi ve milletimizi derin yasa boğan büyük bir faciaydı. Türkiye’mizde son birkaç aydır, üzücü olaylar yaşanıyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak, milletimizi birbirine düşürmek amacıyla, değişik oyunlar oynanıyor ve planlanıyor. Bizim millet olarak bu süreçte birbirimize kenetlenmemiz, birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor. Milletimizi, gençlerimizi, ülkemizdeki unsurları, farklı yönlere yönlendirmeye çalışanlar var. Onun için bizi yönlendirenlerin değil de, kendimiz nereye gideceğimizi bilerek, kapısını açan her dolmuşa binmeden bilinçli bir şekilde bu ülkeye, bu millete sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü hepimiz, aynı gemideyiz. Bu gemi bir tarafından su alırsa, hepimiz zarar göreceğiz. Bu bilinçle, bu şuurla hareket etmeliyiz. Kayseri’de de huzur ve güvenliğin devamı için biz, emniyet ve jandarma istihbarat birimlerimizle, sürekli koordinasyon halinde sürekli bir araya gelerek, ilimizde üzücü bir olay meydana gelmemesi için gayret gösteriyoruz. Tabi bu tür eylemlerin önünü alabilmek için, önleyici istihbarat faaliyetleri son derece önemli. Gerek emniyet, gerek jandarma gerekse de istihbarat teşkilatlarımızla yaptığımız toplantılarda, bu konulara ağırlık verilerek, hem yazılı hem de sözlü talimatlarımla buna önem verilmesini istedik. Tabi vatandaşlarımızın da bu konuda bize destek olabileceklerini ben düşünüyorum.”

FOTOĞRAFLI