Eskişehir Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber okullarda eğitim gören çocuklara yönelik resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışması düzenlemek için, Eskişehirspor’la protokol imzaladı.
Düzenlenen imza töreninde konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, projenin çocukların hayal dünyasını geliştirerek, farkındalığı ortaya çıkartmak olduğunu belirtti. Vali Tuna, “Bu kapsamda mayıs ayında bitecek bu proje ile okullarda öğrenim gören çocuklarımıza yönelik resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışması düzenleyeceğiz. Burada Eskişehirspor’un tabii ki hem ilimize hem de spora olan katkısı çok fazla. Sporla eğitim faaliyetlerini aslında faklı düşünmüyoruz. İki sektör arasında ilişkiyi ortaya koymak, farkındalığı ortaya çıkartmak, sporun eğitime, eğitimin spora olan etkisini katkısını biraz daha arttırmak. Çocuklarımıza onların bakış açıları ile hayal dünyasında ortaya koymaya çalışmak, farkındalığı geliştirmek amaçlı tabii ki Eskişehirspor’a da ilimizin önemli bir marka olmasında çok büyük katkısı olan ve 50. yılını idrak ettiğimiz Eskişehirspor’umuza da nasıl katkı yapabiliriz. Burada yetişen insanlar olarak öğrencilerimiz vasıtası ile bunu amaçlayan güzel bir proje. Proje kapsamında Eskişehirspor Kulübü yarışmaya dereceye giren çocuklara ödüllerini verecekler. Bu süre içerisinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve kulübümüz tarafından görevlendirilen kişilerle koordinasyon komitesi oluşturularak bu süreci yönetecekler. Üç aylık dönem içerisinde güzel bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız” şeklinde konuştu.
“50. YILI DOLU DOLU GEÇİRMEK İSTİYORUZ”
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ise, bu projelerin açılımının Eskişehir’in bu yıl 50. yılını kutlamalarından kaynaklandığını belirtti. Bu sene 50. yıl ile ilgili birçok çalışma yaptıklarını anlatan Hoşcan, "Çalışmaları da bu ay sonunda yapacağımız bir lansmanla kamuyu ve camiamızla paylaşacağız. Önceden Anadolu Üniversitesi ile yaptığımız bir protokol vardı. Rektörümüz ilk yaptığımız protokolde Eskişehir’in sosyolojik boyuttaki bir tarihçesini bir kitaba dönüştürülmesi, animasyonlu bir filmin hazırlanması ve konservatuarlardan gelecek desteklerimiz var. Bunun yanında da “Bana Esmeyi Anlat” projesi adı altında ilköğretim ve lise de okuyan çocuklarımızla ilgili çalışmamız var. Bu sene 50. yılımızı çok dolu olarak geçirmek istiyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon yeni stadımızda yeni oyunumuzu oynayacağız. Takımımız orada başarılara giden bir yol çizecek” dedi.