ANTALYA (AA) - OPET'in temiz ve sağlıklı bir toplum hedefiyle başlattığı, "Temiz Tuvalet Kampanyası" kapsamında oluşturulan "Temiz Tuvalet Tırları" Antalya'ya geldi.

OPET'ten yapılan açıklamaya göre, Antalya'daki OPET istasyonlarını kontrol eden ekipler, malzeme tedariği yaptı ve sürücülere bilgilendirici broşürler ve temizlik kitleri dağıttı. Tırların yaz boyunca 180 istasyonda çalışmalarını sürdüreceği bildirildi.

Açıklamaya göre, iki rota üzerinden yola çıkan OPET Temiz Tuvalet Tırları, 3 ayda yaklaşık 10 bin kilometre yol yaparak, 30 şehirdeki 180 istasyonda hizmet verecek.

Projenin fikir lideri ve OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, proje ile 15 yılda 8 milyon kişiye ulaşarak hijyen eğitimi verdiklerini kaydetti.

Tuvaletin bir ülkenin medeniyet göstergesi olduğunu ifade eden Öztürk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Kampanyamız, bizim temiz ve sağlıklı toplum yaratma mücadelemizdir. Temiz Tuvalet Kampanyası'nı kendi istasyonlarımızda uygularken, bugüne kadar 72 ili gezerek 6 milyon kilometre yol kat ettik. Köy ve kasabalarda halka, okullarda öğretmen ve öğrencilerimize seminerler verdik. OPET ve TSE işbirliği ile halka açık tuvaletler için belirlenen standartların da İçişleri Bakanlığınca işyeri ve restoran tuvaletleri dahil olmak üzere zorunlu kılınmış olması OPET'in bu konudaki başarısını teyit ediyor. Sağlıklı bir gelecek için projemizi yaygınlaştırmaya devam ediyoruz.