Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, dün Diyarbakır’da düzenlenen Halkların Demokratik Partisi (HDP) mitingi sırasında meydana gelen patlamayı kınadı.
Mersin’in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Silifke Caddesi üzerinde bulunan Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Gruba HDP Mersin İl Eş Başkanları ile HDP Mersin Milletvekilleri, Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ve sivil toplum kuruluşları destek verdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Yusuf Kaya, meydana gelen patlama sonrası hayatını kaybedenlere baş sağlığı dilerken, yaralıların da en kısa zamanda iyileşmesini temenni etti. Kaya, "Seçim süreciyle birlikte özellikle HDP’ye yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılar katliamlara dönüştürülerek devam ettirilmek istenmektedir. Dün Diyarbakır ilinde yüzbinlerce insanın katıldığı HDP mitinginde iki ayrı bombalı saldırı gerçekleştirilmiş, bu saldırılar sonucu kimi basın organlarındaki haberlere göre 3 kimi basın organlarındaki haberlere göre de 4 insanımız yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişide yaralanmıştır. Seçimlerin demokratik bir ortamda yapılmasını sağlamak ile mükellef olanlar, seçim çalışmalarında gerekli güvenlik tedbirlerini almayanlar kadar, seçim sürecinde kin ve nefret dilini kullanarak nefret tohumlarını ekenler, hakları bir birine düşman ederek, kamplaştırarak, kutuplaştırarak oy devşirmek isteyenlerde bu saldırıdan sorumludur" dedi.
İnsan Hakları Derneği’nin yaptığı araştırmalarda seçim sürecince 187 saldırının gerçekleştiğini ve bu saldırılardan 168’inin HDP’ye yapıldığını kaydeden Kaya, "Adana ve Mersin ilindeki bombalı saldırılardan sonra Bingöl ilinde HDP seçim aracının şoförü işkence edildikten sonra 30 kurşun sıkılarak infaz edilmiş, Erzurum ilinde gerçekleştirilmek istenen miting esnasında bir HDP’li ile aracı içinde canlı yakılmak istenmiş ve bugüne kadar gerçekleştirilen bu saldırıların faillerinden henüz yakalanan olmaması düşündürücü değil midir? Günlerdir seçim sürecini baltalamaya yönelik HDP’ye yapılan saldırılar, patlamanın 1 Mayıs 1977 katliamında olduğu gibi panik yaratarak insanların birbirini ezmesini amaçlayan planlı bir saldırı olduğu fikrini güçlendirmektedir" diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Kaya, bütün insanları sağduyuya çağırdı. Grup basın açıklamasının ardından HDP Mersin İl Başkanlığı ziyaret etti.