İki oğlu ve bir kızı ile 90 torunu olan Hacer Ayan, eşi Murat Ayan’ı 40 yıl önce kaybettiğini, fotoğrafını yanından hiç ayırmadığını söyledi. Yörede 'Hacer Ebe' olarak bilinen Hacer Ayan, "Sigarayı sevmem ve içmem. Eşimin sağlığında sigarasını hep ben yakardım. Onu hatırlamak için sigara yakar elimde tutarım. Ama içmem. Namazımı kılarım. Sarma sararım. İğne ile dikiş yaparım. Çok şükür ne iş verilse yaparım" dedi.

Son derece kibar ve kültürlü bir insan edası ile konuşan Hacer Ebe, torununun torununu görmenin mutluluğunu yaşadığını vurguladı.



108 YAŞINA GİRDİ


Torunlarının kendisine sürpriz bir şekilde doğum günü pastası hazırladığını, hayatında ilk kez doğum gününün kutlandığını, nüfus cüzdanı çıkarıldığında yetişkin kız olduğunu belirten Hacer Ebe, çocuk yaşta beslediği mandaları isimleriyle söylerken, izlediği filmleri anlattı. Hacer nine, 108. yaş gününü çocukları ve torunlarıyla kutlarken "109. yaş günüme de beklerim" demeyi unutmadı.

Hacer Ebe'nin oğlu Ahmet Ayan annesinin nüfus cüzdanının 18 yaşında çıktığını, yapılan kemik testinde geçen yıl 107 yaşında çıktığını söyledi. Torun Kemal Ayan (50) babaannesinin sürekli çalıştığını, temizliğe ve beslenmesine özen gösterdiğini söyledi.



4 kuşak bir arada Hacer Ebe'nin doğum gününü kutlarken Hacer Ayan (108), oğlu Ahmet Ayan (73) Ahmet Ayan’ın oğlu Kemal Ayan (50), Kemal Ayan’ın oğlu Murat Ayan (36), Murat Ayan’ın oğlu Hüseyin Salih Ayan (9) beraber fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmediler.