SÜPER Lig'de 4'üncü sezonuna giren Akhisar Belediyespor, lige galibiyetle başlama geleneğini Torku Konyaspor deplasmanında bozdu.
2012-2013'ten bu yana Süper Lig'de oynayan Akhisar Belediyespor, son 3 sezondaki ilk hafta maçlarının tümünü kazanırken 2015-2016 sezonuna Torku Konyaspor beraberliği ile girdi. Yeşil siyahlılar, ilk yılında Eskişehirspor'u deplasmanda 1-0, 2013-2014'te Elazığspor'u evinde 3-1, geçen sezon da dış sahada Balıkesirspor'u 2-1 yendi.
Lige yine 3 puanla başlamak isteyen Akhisar Belediyespor, bu defa Konya'dan istediğini alamadı. Akhisar Belediyespor, 20'nci dakikada Custodio'nun golüyle Konya karşısında öne geçse de 79'uncu dakikada kalesinde gördüğü golle 1 puana razı oldu.
MERVAN İMZAYA KALDIldı
Akhisar Belediyespor yönetiminin her konuda anlaştığı sol kanat oyuncusu Mervan Çelik'in işi imzaya kaldı. Geçen sezon Gençlerbirliği'nde forma giyen gurbetçi futbolcunun ilçeye gelerek resmi mukaveleye imza atacağı açıklandı. Futbola İsveç'te başlayan Mervan, Glasgow Rangers ve Pesera gibi önemli kulüplerde de forma giydi.