Makine Mühendisleri Odası Türk Sanat Müziği Korosu’nun konseri büyük bir katılım ile Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Koronun seslendirdiği eserlere zaman zaman konuklar da eşlik etti.
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eskişehir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ünal, konser sonrası yaptığı konuşmasında, koroya teşekkür ederek ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Ünal, “Üç yılı aşkın süredir büyük bir disiplin, birlik ve beraberlik ruhuyla hem odamızın değerlerini daha da yukarıya taşımak, hem mesleki birliğimizi geliştirmek, hem de meslektaşlarımızın dışında şehre sundukları bu güzel ortamı sağlayan koromuza teşekkür ediyorum” dedi.
"BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN NAMELERİNİ DİNLEDİK"
Günlerin bu aralar çok uzun ve zor geçtiğini kaydeden Ünal, “Ben kendimi şöyle hissediyorum; bir küçük çocuk ara sokaklarda babasının elinden tutup yürürken bir müzik sesi duyar. Müziğe karşı çok ilgili olan bu çocuk müziği takip eder. Bodrumun meydanında bu çocuk gördüğü manzara karşısında şoka girer ve ömrü boyunca taşıyamayacağı bir ruhsal hastalıkla geçirir. Bu çocuk kendisini bu rahatsızlıktan ney üfleyerek kurtarabildiğini görür ve Mevlevihanelere sığınır. Çünkü Mevlevihanelerde kültür, sanat, bilim ve felsefe vardır. Oradan kendisine bir yol çizer. İşte bu akşam bende dışarıda bir kara kış varken yüzünü sanata, kültüre çevirmiş küçük Neyzen Tevfik gibi hissettim. Bu ülke böyle değerler çıkarmış olmakla ve bu gece bu kora bizi bu değerleri hatırlatmakla günüme gerçekten büyük anlam kattı. Sanıyorum sizin gününüze de böyle bir anlam katmış olsa gerek ki dışarıda kap kara bir kış varken seyircinin dostluğu, barışın kardeşliğin namelerini dinledik. Çok güzel bir gece geçirdiğinizi düşünüyorum. Bu koromuzda makine mühendisi, endüstri mühendisi dışında da meslek gruplarından değerli arkadaşlar var. Avukatlar, doktorlar, öğretmenler bulunuyor. Koromuza kattıkları değerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.