Serpil KIRKESER / İstanbul,()

İki doktor ile Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'ne sığınan göstericilerin de aralarında bulunduğu 255 sanıklı Gezi Olayları Davası 48. duruşmasında karara bağlandı. İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 55. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuksuz sanıklar Murat Akıllı, Murat Gülbay, Onur Yener ver Emre Güleryüz'ün savunmalarının alınmadığının anlaşılığını belirterek dosyalarının ayrılmasına karar verdi. Mahkeme, 7 sanığın üzerine atılı tüm suçlardan beraatine karar veren mahkeme, 244 sanığı ise değişik suçlardan 2 ay 15 gün ile 1 yıl 2 ay 16 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı.

"DOKTORLARA CAMİİYİ KİRLETME CEZASI"

Asistan Doktor Sercan Yüksel ve Erenç Yasemin Dokudan'ın da aralarında bulunğu 4 sanık hakkında "İbadethaneyi kirletme" suçundan 10 ay hapis cezası veren mahkeme, cezayı erteledi. "Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanma" suçundan 3 sanığa 2'şer ay 15'er gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, bu cezaları ertelemedi.

244 SANIĞIN İŞLEDİĞİ SUÇLAR

Mahkeme, 244 sanığı “Silah sayılan maddelerle gösteriye katılma", "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" "Görevi yaptırmamak için direnme", "İbadethaneyi kirletme", "Görevli memura hakaret", "Mala Zarar verme", "Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi", "Özel işaret ve kıyafetleri usulsüz kullanmak" gibi değişik suçlardan 2 ay 15 gün ile 1 yıl 2 ay 16 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. 244 sanıktan 34'ünün cezası ertelenmezken, 33 sanığın hapis cezasını ise paraya çevirildi. Geri kalan sanıkların cezası ise ertelendi.

PROTESTO ETTİLER

Kararın açıklanmasının ardından sanıkları avukatları, kürsüde bulunan İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Yener Yıldırım'ı protesto etmek amacıyla alkışlayıp "Bu karar tarihe geçti" dedi.