TRABZON (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Bir hukuk adamının katledilmesi aslında devletimiz ve milletimizin beraberliği ile ülkemizin esenliğine verilen bir mesajdır. Ama biz bu mesajı demokrasiyi yükseltmek ve hukukun üstünlüğünü hakim kılmakla almalıyız" dedi.

Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ü makamında ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde reform ve dönüşümlere alıştığını, bu nedenle milletin her zaman bir beklenti içerisinde olduğunu söyledi.

Dünya'nın, Türkiye'yi reformların, dönüşümlerin ve atılımların olduğu bir ülke olarak tanımladığını vurgulayan Soylu, "Biz hem ülkemizin hem de şehrimizin potansiyelini daha ileri noktaya taşımakla mükellefiz. Onun için birlikte hareket etmeli ve ortak akıl ortaya koymalıyız. Birbirimizin enerjisinden istifade edebilmek en önemli yol haritamızdır. Bunu hep birlikte gerçekleştireceğiz ve hep birlikte Türkiye'nin yarınlara, büyük hedeflere ulaşmasını sağlayacağız. Çünkü Türkiye büyük hedeflerin ülkesidir" diye konuştu.

-"Her cinayet, terörizmin bize nasıl bir sonuç ürettiğinin delili ve ispatıdır"

Türkiye'nin hedeflerini ve içerisinde bulunduğu fırsattan istifade etmemesini sağlayacak insanların olduğuna işaret eden Soylu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin, şunları kaydetti:

"Dün Diyarbakır'da yaşanan ve hepimizi üzen menfur saldırı, maalesef ülkemizin biraz önce bahsettiğim tablolarla karşı karşıya kalmaması için planlarla geri düşürülmeye çalışıldığının en önemli delillerinden ve ispatından birisidir. Diyarbakır Baro Başkanımızın menfur bir saldırı sonucu hayatını kaybetmesi ve iki polis evladımızın orada şahadet mertebesine ulaşması bütün ülkemizi üzüntüye boğmuştur. Bize sevinçlerimizi yaşatmak istemiyorlar. Bizi huzurumuz, istikrarımız, ortak aklımız ve demokratik değerlerimizle yarınlara adım atmamızı istemiyorlar. Türkiye'nin önünü kesebilmek ve yarına ait olan ideallerini köreltmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sağ duyu ile hareket etmeliyiz. Şu çok nettir ki demokrasiyi ve hukuk devletini engelleme çabaları ortadadır. Her cinayet, terörizmin bize nasıl bir sonuç ürettiğinin delili ve ispatıdır."

Bütün dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'nin de en önemli uğraşlarından birisinin terörizm olduğunu vurgulayan Soylu, terörizmin hem insanlığı hem de demokrasiyi öldürmeye çalıştığını ifade etti.

-"Hukuk adamının katledilmesi verilen bir mesajdır"

Bu nedenle terörle mücadelenin önemli olduğuna dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Bir hukuk adamının katledilmesi aslında devletimiz ve milletimizin beraberliği ile ülkemizin esenliğine verilen bir mesajdır. Ama biz bu mesajı demokrasiyi yükseltmek ve hukukun üstünlüğünü hakim kılmakla almalıyız. Yapmamız gereken işlerden bir tanesi budur. Onun için başta Tahir Elçi'ye Allah'tan rahmet diliyorum. İki polis evladımıza da Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. İnşallah demokrasiyi içeriden öldürmeye çalışanlara karşı bizler hem demokrasiyi, hem de milli birlik ve beraberliğimizi yükselterek kardeşliğimizi daha fazla tesis etmek için adımlar atmamız lazım."

Soylu, daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu da makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinin Trabzon ve Türkiye'de yeni bir milat oluşturduğunu ifade eden Soylu, büyükşehir yasasıyla birlikle önemli bir çalışma seferberliğinin de ortaya konulduğunu söyledi.

-"Büyükşehir belediye yasası Türkiye için büyük bir devrim ve değişimdir"

Trabzon'un hizmet almada coğrafi açıdan diğer illere göre farklılığı olduğunu belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Yol ağı geniştir ve iklim şartları farklıdır. Çünkü arazisinin engebeli oluşu aslında hizmet standartlarını anlayışını ciddi şekilde etkilemektedir. Buna rağmen gerek belediye personelimiz gerekse ilçe belediyelerimiz can uğraş bir çalışma ortaya koymaktadırlar. Büyükşehir belediye yasası Türkiye için büyük bir devrim ve değişimdir. Bunun ne ifade ettiğini önümüzdeki yıllarda milletimiz ve bizimde aldığımız hizmetler neticesinde anlaşılacaktır. Burada imkanların daha fazla artırılması hizmet kalitesini ve erişebilirliğini de çok daha kaliteli bir noktaya taşıyacaktır. Bizlerde elimizden gelen gayreti ortaya koyacağız. Trabzon kendi ortaya koymuş olduğu hedeflere doğru emin adımlarla yürümektedir. Bunu hep beraber ortak akıl çerçevesinde hemde bir eylem planı kapsamında gerçekleştirmemiz gerekir."

-"Kaynağın kullanımını millete vermek, demokrasinin en önemli mührüdür"

Trabzon'un, Türkiye'de yaşanılabilir en iyi şehir olma unvanı bulunduğunu anımsatan Soylu, "Bunu biz biliyoruz. Ama bunun objektif kriterlerle tespit edilmesi bizim için onur vesilesidir.  Turizm, ticaret, kültür ve sanat  ile aynı zamanda sağlığın ve eğitimin merkezi olan Trabzon'u inşallah yerel yönetimlerimizin yaptığı hizmetle birlikte yarına emin adımlarla taşıyacağız. Yerel yönetimlerin atacağı her adım demokrasi adımıdır. Partimizin yapmış olduğu en önemli devrimlerden bir tanesidir. Kaynağın kullanımını millete vermek, demokrasinin en önemli mührüdür. Kaynağı milletin denetimine açmak ve milletle birlikte karar vermesini sağlamak ve onu seçime havale etmesini sağlamak demokrasinin mührüdür. İnşallah bunu daha geliştirecek adımları birlikte sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

-"Trabzon'da özel istihdam modellemesi gerçekleştireceğiz"

Ortahisar Belediyesi Ahmet Metin Genç'i de ziyaret eden Soylu, Trabzon'da yapacakları özel istihdam modellemesinin Türkiye'nin ilklerinden birisi olacağını bildirdi.

AK Parti hükümetinin programında büyüme, üretme ve istihdamın ana konulardan olduğunu ifade eden Soylu, "Belkide bakanlığımızla ilgili söyleyeceğimiz ilk sözlerden birisi bu olacak. Trabzon'da ortaya koyacağımız çalışma ile özel istihdam modellemesi gerçekleştireceğiz. Bu belkide Türkiye'de hemen hemen ilklerden birisi olacak. İnanıyorum ki bu bizim ve şehrimiz açısından da çok farklı bir konuyu gerçekleştirecek. Bunu hep birlikte sağlamak zorundayız. Bir taraftan sosyal boyutuyla meseleleri düşünürken diğer taraftan da istihdamı sağlayacağız. Sabah evden çıkarken huzur içerisinde olan, iş ve aş derdi olmayan insanlarla beraber Türkiye'yi büyük hedeflerimize birlikte taşıyacağız" diye konuştu.