ORDU (AA) - Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, “Piyasada kabuklu fındık kalmadığı için fındık alım satımı durdu. Bu yüzden de fiyat oluşmaması nedeniyle borsa olarak fiyat açıklayamıyoruz” dedi.

Uslu, piyasada kabuklu fındık kalmadığı için fındık alım satımının durduğunu, bu yüzden de fiyat oluşmaması nedeniyle borsa olarak fiyat açıklayamadıklarını söyledi.

Şu anda deklare edecekleri fiyat kalmadığı için borsa tabelasına fiyat yazmadıklarını dile getiren Uslu, “Şu anda piyasada kabuklu fındık alış verişi yok, kırım yapan fabrika yok. Bizim yaptığımız iş piyasada oluşan kabuklu fındık fiyatlarını yansıtmaktı. Piyasada kabuklu fındık kalmadığı için fındık alım satımı durdu. Bu yüzden de fiyat oluşmaması nedeniyle borsa olarak fiyat açıklayamıyoruz” diye konuştu.

 20 Ağustos tarihinden itibaren yeni sezon fındığının piyasaya inmeye başlayacağını ve bu tarihten itibaren fiyat vermeye başlayacaklarını belirten Uslu, şunları kaydetti:

“2014-2015 sezonunun sonlarına doğru geliyoruz. Yeni sezona 45 günlük bir süremiz kaldı. Bu yılki rekolte ise piyasanın ihtiyacını karşılayacak gibi görünüyor. Üreticileri şu konuda uyarmak istiyorum. Bu yıl fındık azdı, talep vardı ve piyasada stokçuların oluşması fındık fiyatlarını çok yukarılara çekti. Yeni sezonda kimse fiyatların bu şekilde olacağını düşünüp önceki sezona göre hareket etmesin. Dalda çok güzel fındık var, bir sıkıntı oluşmazsa gayet iyi ürün görünüyor.”