SAMSAN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından Samsun'da Barok dönemi klasik eserlerin seslendirildiği "Barok Müzik Akşamı" konseri verildi.

Samsun Atakum Kültür ve Sanat Merkezi Büyük Salon'da Mikhail Iskrov yönetiminde sahne alan Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Seçil Eyilikeder (Mezzo Soprano), Emre Özkul (Viyolonsel) Efe Everes (Obua/Korangle) sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Konserde, Barok dönemine ait Johann Sebastian Bach'ın "Matthaus passion BWV 244. Erbarma Dich" ve "Si minör Mass BWV 232." numaralı eserleri solist Seçil Eyilikeder (mezzo soprano) ve Efe Everes (obua/korangle) tarafından seslendirildi. Antonia Vivaldi'nin "Viyolonsel Sonata No:5 Rv40 numaralı I. Largo ve II. Allegro" eserlerini solist Emre Özkul (viyolonsel), George Frideric Handel'e ait "Serse Crude furie degli orridi abissi" ve Christoph Williabald Gluck'a ait "Orfeo ed Euridice Amour viens rendre a mon ame" eserlerini ise Seçil Eyilikeder seslendirdi.

Samsun Atakum Kültür ve Sanat Merkezi Büyük Salon'da dinleyicilerin yoğun ilgi gösterdiği konserde solist Seçil Eyilikeder dinleyicilerden büyük alkış aldı.