BAYBURT (AA) - SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'un daveti üzerine Bayburt'a gelen Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, kentte çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Paşayeva, SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz ve beraberindeki heyetle Vali Yusuf Odabaş, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyçuk Coşkun ve Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkını İbrahim Yumak'ı ziyaret etti.

Ziyaretlerinde Türkiye ve Azerbaycan'ın her alanda birlikte hareket etmesinin önemine değinen Paşayeva, "Tarihi bilmeden geleceğe yön veremeyiz. Özellikle Bayburt ve Azerbaycan birbirini iyi tanımalı. Bu kapsamda Türklerin ortak atası Dede Korkut'u gençlerimize iyi öğretmeliyiz" dedi.

Paşayeva, Vali Odabaş ve Belediye Başkanı Memiş'e, Bayburt'un bu kapsamda ortak bir şehir olduğunu söyleyerek, "Bayburt'u Azerbaycan'dan bir kent ile kardeş şehir yapalım, kardeşliğimizi pekiştirelim. Bayburt'ta bir Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesi oluşturalım" teklifinde bulundu.

Odabaş ve Memiş teklifi olumlu karşılarken, SOCAR Türkiye Başkanı Yavuz ise Karabağ Parkı ve Azerbaycan Caddesi yapılması kararının alınması halinde kendilerinin de çevre düzenlemelerini üstlene bileceklerini belirtti.

Paşayeva, ziyaretlerin ardından Masat köyünde bulunan Dede Korkut Türbesi'ni de ziyaret etti.