TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - HÜSEYİN DAYLAK - Tokat'ın Turhal ilçesinde tüketici hakem heyetine yapılan 17 bin 913 başvurudan 16 bin 645'i son 2 yılda çözüme kavuşturuldu.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüketici sorunlarının Türkiye'de yıllardır önemli bir mesele oluşturduğunu söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Turhal'da da tüketici hakem heyetine yoğun şikayet geldiğini belirten Yıldız, "Tüketici hakem heyetine 2014 yılı sonu itibarıyla gelen şikayet sayısı 14 bine yaklaşmıştı. Sadece bu yıl ise 4 bin civarında müracaat oldu. Yoğunlaşan şikayetler, tüketici hakem heyetlerini zor durumda bıraktı" dedi.

Turhal'da bu soruna çözüm bulabilmek amacıyla birtakım çalışmalar yaptıklarını anlatan Yıldız, bu sayede tüketici hakem heyetine gelen sıkıntıların kısa sürede karara bağlandığını kaydetti.

Kendilerine bir hedef koyduklarını, birkaç ay içinde başvuruları sonuçlandırarak vatandaşların mağduriyeti bir an önce çözmek istediklerini dile getiren Yıldız, "Tüketici hakem heyetine kurumlardan personel görevlendirerek görevli sayısını artırdık. Heyetin odası kaymakamlık binasında başka bir yerdeydi, kendi odamın karşısına aldırdım. Böylece heyeti her an takip ettim. Arkadaşlara bir hedef verdim. Onlar da özverili şekilde çalışarak 2 yılda dosyaların önemli bölümünü karara bağladı" ifadelerini kullandı.

- "Başka yerlerde 2014 yılından bekleyen dosyalar bulunuyor"

Yıldız, tüketici hakem heyetinde görev yapan personele teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Son 2 yılda başvurularının yüzde 90'ını karara bağladık. 2014 yılından bu yana 17 bin 913 müracaat olmuştu. Bunların 16 bin 645'ini karara bağladık. Yani başvuruların büyük bölümü çözüme kavuşturuldu. Geri kalan kısmını da en kısa zamanda sonuçlandıracağız. Bundan sonra bu kadar yüksek sayıda başvuru birikmeyecek. Bu durum bizi mutlu ediyor. Türkiye geneline baktığımızda, henüz 2014 yılının dosyalarının karara bağlanamadığını görüyoruz. Turhal'da ise örnek, güzel bir çalışma oldu. Biz önümüze gelen dosyayı hemen sonuçlandırarak, vatandaşımıza bu hizmeti daha kaliteli sunma gayreti içindeyiz."